Winnaars tweede prijs Wieërter Kwis reiken cheque uit aan ‘Buurtgezinnen’

Algemeen Reageer 3 min. leestijd

Vandaag heeft team Wieërtermix, dat als tweede eindigde van de 109 deelnemende teams bij de grote Wieërter Kwis, een cheque uitgereikt aan hun goede doel ‘Buurtgezinnen’. Het team won met de tweede plaats een bedrag van maar liefst 2500 euro. Ook enkele leden van Tognix, organisator van de Wieërter Kwis waren aanwezig.

‘Ik was al dankbaar dat jullie Buurtgezinnen als doel hadden gekozen, en met dit geweldige bedrag ben ik superblij. Ik was al een beetje aan het dromen wat ik met een gewonnen bedrag zou kunnen doen, maar met dit bedrag mag ik deze dromen groter maken…en daar ga ik even heel goed over nadenken. Ik wil iets moois bedenken waarmee ik voor de gezinnen en hun kinderen echt iets waardevols kan doen’ aldus Sandra van ter Meij van Buurtgezinnen Weert.

Team Wieërtermix  deed voor de vijfde keer op rij mee met de Wieërter Kwis en ook dit jaar viel het team weer in de prijzen.  Het vriendenteam heeft vanaf het allereerste begin mee gedaan en zet zich altijd in voor een goed doel dat gerelateerd is aan kinderen.

Wat doet Buurtgezinnen?

Buurtgezinnen is een initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die steun kunnen gebruiken (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. De hulp is alledaags en gelijkwaardig.

Vraag- en steungezin maken na een kennismakingsperiode samen met de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun, zoals bijvoorbeeld:

  • een (halve) dag per 2 weken een peuter opvangen;
  • een kind een vaste dag van school ophalen en mee laten eten;
  • een baby een weekend per maand te logeren krijgen;
  • een rustige huiswerkplek bieden aan een puber;
  • ondersteuning bieden bij de opvoeding;
  • samen regelmatig iets leuks doen met de kinderen.

Wie kan zich aanmelden als vraaggezin?

Soms zit alles tegen. Problemen stapelen zich op in een gezin. Er hoeft dan maar iets te gebeuren of de emmer loopt over. Dan lukt het niet meer om op ieder moment voldoende tijd en aandacht aan je kinderen te besteden, terwijl je ze dat van harte gunt. Je kunt het niet langer alleen. Maar niet iedereen heeft mensen om zich heen die hulp kunnen bieden. Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen die wel wat steun kunnen gebruiken. Of je nu eenouder- of tweeoudergezin bent, veel of weinig kinderen hebt of zwanger bent. En natuurlijk zijn ook vluchtelingengezinnen welkom.

Aanmelden als vraaggezin?

Meld je aan via www.buurtgezinnen.nl of neem contact op via: Sandra van ter Meij
(06 117 93 737 of [email protected]).

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie