Laar de kansen, maar UDI de zege

Sport Reageer 2 min. leestijd
Foto door Jan Lemmen

Voor een kleine duizend enthousiast meelevende bezoekers maakten SV Laar en vierde divisionist UDI’19/CSU er donderdagavond op het Laarderveld een spannende pot van. SV Laar kreeg de meeste kansen, maar UDI ging er met de winst vandoor en mag op 9 mei de bekerfinale tegen DAW Schaijk spelen.  

Wedstrijdverslag

Laar opende stormachtig. In de eerste minuten van de wedstrijd kwamen de Laar-aanvallers een paar keer in scoringspositie, maar vonden zij een goed keepende UDI-speler of de lat op hun weg. De keeper keerde een inzet van Folkert van Gansewinkel en tipte een schot van Jordi Beelen, na een voorzet van Stijn Jacobs, over de lat. Een kopbal van Jurre Neijnens trof niet het doel maar de paal. Toen de Laar-storm even ging liggen bracht Van de Haterd UDI in de 18e minuut op 0-1.

Tegen het einde van de eerste helft kreeg Laar nog een aantal goede kansen, maar met de stand van 0-1 zochten de ploegen voor de pauze de kleedkamers op. 

Na de rust zocht Laar weer direct de aanval op. Al in de 48e minuut moest een UDI-verdediger de bal van de doellijn koppen, maar in de 60e minuut had de UDI-defensie geen verweer tegen een kopbal van Jurre Neijnens en kwam de gelijkmaker op het scorebord: 1-1.

Met kansen over en weer leek deze halve finale weer uit te draaien op een strafschoppenreeks, maar in de 83e minuut gaf de scheidsrechter, tot grote verontwaardiging van de Laar-aanhang, net buiten de 16 een vrije trap. Stijn van de Broek schoot de bal kiezelhard tegen de touwen en bracht daarmee de stand op 1-2. 

Nadat Laar in de slotfase nog een paar kleine kansjes op de gelijkmaker had laten liggen sloot de scheidsrechter voor het einde van deze boeiende wedstrijd.


Een bijdrage van Jan Lemmen

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie