Martijn uit Weert behaalt twee Europese Olympische jeugdlimieten

Algemeen Sport Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Van donderdag 11 april t/m zondag 14 april heeft Martijn Nies, mavo 3-leerling van de Philips van Horne in Weert, meegedaan aan de Europese kwalificatie Meet in Eindhoven: de EQM. Op dit toernooi kon hij limieten behalen voor het ‘vervangende’ Europese Jeugd Olympisch Festival (EYOF). In 2024 vindt het officiële EYOF niet plaats; als vervangende wedstrijd heeft de Koninklijke Nederlandse Zwembond de CECJM in Servië aangemerkt, die van 11 t/m 13 juli plaatsvindt in Belgrado.

Twee limieten behaald

Tijdens de Europese kwalificatie in Eindhoven mocht Martijn uitkomen op de 1500m en 400m vrije slag en de 400 wisselslag. 

Op donderdag stond de 1500m vrije slag op het programma. Martijn heeft hier een hele mooie tijd neer gezet van 16.56.84. Daarmee heeft hij een EYOF-limiet behaald. Ruim 22 seconden onder het gestelde limiet. 

Op vrijdag mocht Martijn uitkomen voor de 400 wisselslag. In de ochtend lukte het niet helemaal zoals hij wilde, maar in de avond mocht hij op herkansing in de finale. Hier lukte het hem wel om een 2e EYOF-limiet te behalen. Met een mooie tijd van 4.51.24; ruim 3 seconden sneller dan het gestelde limiet. 

Zaterdag was een rustdag, waarna de wedstrijd op zondag werd afgesloten met de 400m vrije slag. Helaas lukte het Martijn hierbij niet om de finales te halen of een derde EYOF-limiet binnen te slepen.

Nominatie

Met zijn prestaties heeft Martijn zich tijdens de EQM in Eindhoven op de nominatielijst kunnen zetten voor het ‘vervangende’ EYOF. Hij kan zijn tijden nog verbeteren op het Nederlands Kampioenschap in juni van dit jaar. Rond 19 juni wordt bekendgemaakt welke acht kinderen namens de KNZB voor Nederland deel mogen nemen aan het ‘vervangende’ EYOF in Servië.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie