Standbeeldenfestival Thorn breidt uit met straattheater

Algemeen Maasgouw Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto

Thorn – Eerste pinksterdag is traditioneel de dag dat Thorn letterlijk even stil staat. Levende standbeelden sieren dan de pittoreske straatjes in het witte stadje. Het festival is sinds enkele jaren tevens het Open Limburgs Kampioenschap voor levende standbeelden. Daarnaast dingen de beelden mee naar de Fletcher Publieksprijs.

Toevoeging van straattheater

Dit jaar voegt de organisatie daar echter iets nieuws aan toe: straattheater. Dat betekent dat er nóg meer te lachen valt tijdens ToonBeeld Thorn. De keuze voor straattheater komt niet zomaar uit de lucht vallen, vertelt voorzitter Har Bokken van de organiserende Stichting Thorn Metronoom. “De laatste jaren zagen we dat de levende standbeelden steeds meer interactie zoeken met het publiek. Bezoekers waarderen dat ook. De uitbreiding met straattheater ligt daarom ook voor de hand, maar de levende standbeelden blijven het middelpunt van ons festival.”

‘Beeldig’ dagje uit

ToonBeeld Thorn staat al jaren garant voor een gezellig dagje uit voor jong en oud. Een wandeling door het historische centrum van het witte stadje Thorn leidt bezoekers langs standbeelden én straattheater. Dat is dubbel genieten. Terrasjes, restaurants en winkels zijn gewoon open op deze eerste pinksterdag. Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een ‘beeldig’ dagje uit.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 19 mei 2024
  • Tijd: 12.30 tot 16.30 uur
  • Entree: € 3,50 voor volwassenen (kinderen gratis)
  • Meer informatie: www.toonbeeldthorn.nl

De organisatie adviseert bezoekers om zo veel mogelijk met de fiets te komen. Enkele Thornse verenigingen richten bewaakte fietsenstallingen in waar je tegen een kleine vergoeding je tweewieler kunt achterlaten. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie