Vervroegde sluitingstijden Muntpassage stuit op bezwaren

Algemeen Economie Weert Winkelen 6 reacties 2 min. leestijd

De eigenaar van de Muntpassage in Weert heeft de sluitingstijden van de Muntpassage aangepast van middernacht naar 21:15 uur. Deze doorgang tussen Muntpromenade, Collegeplein en Nieuwe Markt kampte volgens de eigenaar met toenemende vernielingen, zwerfvuil en de aanwezigheid van verwarde personen. Om de overlast te beperken werden er beveiligingsmaatregelen getroffen, maar de kosten bleven maar stijgen, tot € 20.000 per jaar.

Ondernemers verdeeld over besluit

Er zijn gesprekken gevoerd met het Munttheater en Taverne de Oude Munt. Het Munttheater had geen bezwaar tegen te vervroegde sluiting, maar de exploitant van Taverne De Oude Munt wel, zo is te lezen in gemeentelijke stukken. Inmiddels hebben de ondernemers van de Muntpromenade bezwaar aangetekend tegen de vervroegde sluiting.

Vooral voor Taverne de Oude Munt en de naastgelegen ondernemers betekent de vroegere sluiting mogelijk verlies van klandizie en een belemmering voor de bereikbaar van de binnenstad. Ze hebben hierover een brief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders waarin ze zorgen en bezwaar uitspreken.

Politieke betrokkenheid en juridische aspecten

Naar aanleiding van het voornemen tot vervroegde sluiting zijn er schriftelijke vragen gesteld door verschillende politieke fracties, waaronder Weert Lokaal en de VVD. Hoewel de gemeente Weert geen directe zeggenschap heeft over het Muntcomplex sinds de verkoop in 1995, roept het besluit tot vervroegde sluiting toch vragen op over de verantwoordelijkheid van de gemeente ten aanzien van commerciële belangen en openbare veiligheid.

Onduidelijkheid en bezorgdheid

Het besluit tot vervroegde sluiting van de Muntpassage heeft tot bezorgdheid geleid onder de ondernemers in de Muntpromenade. De plotselinge sluitingstijden maken de straat na 21:15 uur feitelijk een doodlopende weg, wat volgens hen gevaarlijke situaties kan veroorzaken bij calamiteiten en de bereikbaarheid van de binnenstad negatief beïnvloedt. De ondernemers uiten hun zorgen en maken bezwaar tegen het besluit. Lees de brief (PDF): https://wdg.li/4d0lzrd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
6 reacties