Vaandeloptocht trekt zondag door Weert

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto door Peter Cox

Op zondag 7 april tussen 14.00 en 15.00 uur trekt een optocht door de binnenstad van Weert, waarbij deelnemers aan het project Vaandels en Weert trots hun vaandels tonen. De Umbelder (Theo Vialle) begeleidt de stoet. De route loopt vanaf de Paterskerk, via het stadspark, Beekstraat, Muntpassage, Nieuwe Markt, Markt (Museum W) en Oelemarkt weer terug naar de Paterskerk. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken.

Een bijzondere verrassing bij Museum W

De stoet loopt rond 14.30 uur langs het museumgebouw. Op het balkon aan de Markt geeft Weerter icoon Antje van de Statie een voorproefje van haar musical. Je bent van harte uitgenodigd om bij deze feestelijke afsluiting van Vaandels & Weert aanwezig te zijn.

Laatste kans: tentoonstelling in de Paterskerk

In de tentoonstelling in de Paterskerk zijn de recent gemaakte Weerter vaandels te zien, aangevuld met historische exemplaren van diverse verenigingen en uit de collectie van Museum W. Op uitnodiging van het museum hebben verenigingen, clubs, vriendengroepen en andere gezelschappen een nieuw verenigingsvaandel gemaakt. De bonte verzameling vaandels wordt nog tot en met 6 april tentoongesteld in de Paterskerk van Weert.

Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de rijke vaandeltraditie is de tentoonstelling gratis toegankelijk. De Paterskerk is gevestigd op de Biest 43 en geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie