Website WdG voorzien van nieuwe functies

over WdG 2 reacties 6 min. leestijd

Te gek dat je er weer bent! Welkom op de vernieuwde website van WdG. Zoals je ziet hebben we het uiterlijk vernieuwd, maar ook ‘onder de motorkap’ is er flink gesleuteld. We leggen graag aan je uit wat er allemaal verbeterd is.

Zo zitten er nu een aantal moderne functies in de nieuwe website, die zijn voortgekomen uit veelgehoorde wensen van gebruikers. Wensen zoals een ‘donkere modus’ en het kunnen filteren van berichten. Hoe werkt het?

Donkere modus

De meest gehoorde wens was een ‘donkere modus’. Dat wil zeggen dat je kunt kiezen voor een lichte of donkere vormgeving tijdens het browsen. Deze functie zat al in de app van WdG, maar is nu ook beschikbaar op de website. Op de website vind je nu rechtsboven een schakelaartje waarmee je het licht aan of uit kunt zetten. Ideaal voor bijvoorbeeld mensen die opstaan met WdG terwijl hun ogen nog moeten wennen aan het licht.

Ledensysteem

Bij WdG kun je nu ook een account aanmaken waarmee je jouw eigen voorkeuren kunt beheren. Je kunt jouw favoriete categorieën kiezen, waarna een nieuwspagina op maat voor je wordt gegeneerd. Ook kun je met jouw account reacties plaatsen. We hebben afscheid genomen van het systeem Disqus, omdat deze techniek niet altijd goed kon samenwerken met mobiele apparaten.

Het aanmaken van een account en het gebruik ervan is volledig gratis. Dat heb je te danken aan de adverteerders van WdG.

Berichtenpagina op maat, speciaal voor jou

Als je met jouw account bent ingelogd vind je in een apart menu de optie ‘voorkeuren’. Hier kun je jouw favoriete categorieën kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor de categorieën ‘112 en ‘Sport’, dan zie je op de accountpagina ‘Voor jou’ alleen berichten die gekoppeld zijn aan deze categorieën. Je ziet dan bijvoorbeeld geen berichten over kunst en cultuur of overlijdensberichten, tenzij deze raakvlakken hebben met de door jou gekozen categorieën. Wil je bijvoorbeeld alleen het nieuws uit Stramproy zien, dan kies je bij voorkeuren voor ‘Stramproy’.

Wil je niets missen? Natuurlijk blijft de voorpagina van WdG nog altijd bestaan. Hier vind je vrijwel alle gepubliceerde berichten terug. De extra content zoals productwaarschuwingen vind je terug via de menuoptie ‘WdG+‘.

Sla berichten op voor later

Zie je een bericht dat je op een later moment (nogmaals) wilt lezen? Klik dan op het vaantje bij de berichten. Omdat je bent ingelogd wordt dit bericht in jouw account opgeslagen zodat je het altijd gemakkelijk kan terugvinden. Dat kan in jouw persoonlijke menu via ‘Opgeslagen’.

Geschiedenis

In jouw persoonlijke menu vind je ook de optie ‘Geschiedenis’. Hier vind je alle berichten terug die je de afgelopen week hebt geraadpleegd. Ook deze functie is toegevoegd in reactie op de wens van een aantal bezoekers.

Profiel

Wil je jouw wachtwoord wijzigen, naam wijzigen of account verwijderen? Dat kan eenvoudig via de optie ‘Profiel’ in het persoonlijke menu.

Meer deelopties

Iedereen gebruikt op zijn of haar manier verschillende socialmediakanalen. Via WdG zijn een aantal opties toegevoegd om het delen van berichten gemakkelijker te maken. Je kon een bericht al per e-mail doorsturen via een knop en daar zijn nu onder andere de opties ‘link kopiëren’ en ‘printen’ aan toegevoegd. Vooral de printknop was een veelgehoorde wens.

Wijziging van reactiesysteem

Jarenlang hebben we gebruikgemaakt van het systeem Disqus voor het plaatsen van reacties op WdG. Met deze vernieuwde website stappen we daarvan af, omdat we nu een eigen ledensysteem hebben. Het nieuwe reactiesysteem is minder uitgebreid, maar wellicht dat we in de toekomst nog wat functies kunnen toevoegen. Wel is het alvast goed om te weten dat er een automatische filter actief is, die erg streng kan zijn. Deze houdt reacties tegen zonder tussenkomst van de redactie. De redactie controleert wel periodiek of reacties al dan niet terecht zijn tegengehouden en zal dat de komende tijd nog actiever doen, om ervoor te zorgen dat iedereen die op respectvolle wijze met het reactiesysteem kan omgaan daar optimaal van kan profiteren. Vooral anonieme reacties worden om die reden streng gemodereerd.

Andere aanpassingen

Met bovenstaande functies zijn we er nog niet: we hebben ook enkele kleine aanpassingen doorgevoerd. Zo is er nu de mogelijkheid om tekst in berichten te vergroten en is het menu op mobiele apparaten meer uitgebreid. Bovendien hebben we WdG Café hernoemd naar WdG+, aangezien deze content als een extraatje op het platform wordt aangeboden. Daarnaast kun je de redactie binnenkort ondersteunen door een kop koffie te doneren – dat helpt ons scherp te blijven!

We wensen je veel (lees)plezier en blijf vooral jouw wensen met ons delen!

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties