Weerter verenigingen en instellingen tonen hun nieuwe vaandels

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Een stoet van zo’n twintig vaandels trok zondagmiddag door de binnenstad van Weert. Deze optocht was het sluitstuk van het project ‘Vaandels & Weert’. Onderweg werden de deelnemers toegezongen door Linda Smeets, die later dit jaar de rol van Antje van de Statie in ‘Antje de Musical’ zal vertolken.

Het project ‘Vaandels & Weert’

De afgelopen maanden maakten verschillende verenigingen, scholen, en andere instellingen tijdens een aantal vaandelateliers hun eigen vaandel. In de Paterskerk op de Biest werden deze creaties de afgelopen weken tentoongesteld. Zondagmiddag trok een gedeelte van deze vaandels door de binnenstad.

Umbelder voorop

Speciaal voor deze gelegenheid liep de Umbelder, in de persoon van Theo Vialle, met zijn bel voorop. Achter hem een twintigtal makers en gebruikers van de nieuwe vaandels. Onder andere de Vereinigdje Joekskâpel Wieërt, Scouting Sint Maarten en Zangkoor Enjoy waren van de partij.

Meer kwaliteiten

Dat Antje van de Statie niet alleen lekker vlaaitjes kan bakken bewees ze door de deelnemers vanaf de trappen van Museum W toe te zingen. Niet alleen de optochtdeelnemers genoten van dit optreden, ook de door het lekkere weer goed gevulde terrassen konden dit voorproefje van ‘Antje de Musical’ zeer waarderen.

Een impressie van de vaandeloptocht is te zien in deze video. Umbelder Theo Vialle heeft het over de noodzaak van saamhorigheid en projectleider van ‘Vaandels & Weert’, Haiko Sleumer, vertelt over wat hij hoopt wat er nu met alle vaandels gaat gebeuren: https://youtu.be/RpvZyQXtjFk.


Een fotobijdrage van Carlo van Hout

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie