Wethouder geeft startsein voor nieuwbouwproject ‘Heiveld’

Algemeen Reageer 1 min. leestijd

Wethouder Thomas van Gemert gaf donderdag onder publieke belangstelling het startschot voor het bouwproject ‘Heiveld’ in Altweerterheide. Hij groef persoonlijk een sleuf met een graafmachine voor de fundering van de eerste woning.

Het project aan de Bergsheisteeg omvat 3 bouwkavels, 4 sociale koopwoningen, 6 levensloopbestendige woningen en 10 eengezinswoningen, wat het totaal aan nieuwe woningen in het kerkdorp op 23 brengt. Alle woningen en bouwkavels zijn reeds verkocht. Kneepkens Vastgoedontwikkeling is het initiatiefnemende bedrijf achter dit project. Mansvelt Infra en Kessels Wegenbouw zullen zich ontfermen over het openbaar gebied, terwijl Bouwbedrijf Schroen uit Heythuysen de woningen bouwt.

Wethouder van Gemert: “Iedere Weertenaar moet de keuze kunnen maken om in Weert te wonen en te werken. Daarom dat ik als portefeuillehouder Volkshuisvesting blij ben met initiatieven van inwoners, bedrijven en partners waarbij woningen worden gerealiseerd. In Altweerterheide wordt het, met het recent geopende Kindcentrum Altweerterheide en de herinrichting van de dorpskern, mooi wonen. Deze toevoeging van woningen voor starters, senioren en gezinnen draagt daar enorm aan bij”

Naar verwachting zullen de trotse huiseigenaren rond de zomer van volgend jaar de sleutel van hun nieuwe woning ontvangen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie