Yvonne Schroeten exposeert ‘Forces & Frequencies’

Kunst en Cultuur Reageer 2 min. leestijd
'Beginnings' door Yvonne Schroeten

Zoals elke eerste zondag van de maand presenteert Kunstcentrum Weert een nieuwe tentoonstelling. Zondag 5 mei is het de beurt aan Yvonne Schroeten om haar werk te tonen in het gebouw ‘Ars Celare Artem’ aan de Lichtenberg in Weert.

Wat is het leven?

Met een diepe fascinatie onderzoekt Yvonne Schroeten de raakvlakken tussen wetenschap en religie, en hoe beiden trachten de mysteries van de natuur en het leven te verklaren. Als kunstenaar vertaalt zij haar observaties naar een eigen beeldtaal, waarin de complexiteit van de natuur en de nietigheid van de mens centraal staan. In haar meest recente schilderijen tracht zij ontstaansprocessen te verbeelden: het creëren van iets uit het niets. Groei, ontkieming, cellen, de oerknal, zwarte gaten, trillingen, DNA-strengen, neutrino’s, energie en de fundamentele vraag ‘wat is het leven?’ Het antwoord op deze vraag blijft vooralsnog een enigma voor de mensheid, en dat intrigeert haar.

Yvonne Schroeten

Yvonne Schroeten is opgeleid aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht, waar zij in 1995 is afgestudeerd. Ze werkt voornamelijk met acrylverf, gecombineerd met gemengde technieken.

Tijdens de tentoonstelling zal Yvonne vanaf 12.00 uur zelf aanwezig zijn om haar artistieke proces te delen en te praten over haar inspiratiebronnen. Bovendien zal zij ter plekke werken aan een nieuw schilderij op een groot doek, waarbij alle bezoekers, groot en klein, worden uitgenodigd om een penseel ter hand te nemen en mee te werken aan de basis van een nieuw kunstwerk.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 5 mei 2024
  • Tijd: 11.00 tot 17.00 uur
  • Locatie: Kunstcentrum Weert, IJzerenmanweg 15 in Weert
  • Toegang: gratis
  • Meer informatie: www.kunstcentrumweert.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie