Burgemeester Cranendonck aanbevolen voor herbenoeming

Algemeen Reageer 1 min. leestijd
Foto via gemeente Cranendonck

Cranendonck – De gemeenteraad van Cranendonck heeft op dinsdagavond 14 mei besloten burgemeester Roland van Kessel aan te bevelen voor herbenoeming voor een nieuwe termijn van zes jaar. Roland van Kessel is sinds november 2018 burgemeester van Cranendonck. Zijn eerste termijn als burgemeester loopt af op 20 november 2024.

Het advies is voorbereid door de Vertrouwenscommissie herbenoeming burgemeester die hiervoor is benoemd door de gemeenteraad. De inhoud van de aanbeveling en de overwegingen en ook het overleg van de gemeenteraad zijn volgens de wet geheim.

De gemeenteraad stuurt de aanbeveling binnenkort naar commissaris van de Koning Ina Adema. De commissaris zal de aanbeveling vervolgens met haar advies doorsturen naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, die het Koninklijk Besluit voor de herbenoeming voorbereidt. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie