Inwoners van Weert presenteren ideeën aan gemeenteraad

Politiek Reageer 2 min. leestijd
Foto via gemeente Weert

Vorige maand heeft in het stadhuis van Weert een ideeënmarkt plaatsgevonden waar inwoners hun vernieuwende voorstellen rechtstreeks aan gemeenteraadsleden konden voorleggen. Dit initiatief bood inwoners de unieke kans om direct invloed uit te oefenen op de lokale besluitvorming. Raadsleden kunnen vervolgens de goede ideeën omzetten in concrete motie.

Motie

Een motie, die door één of meerdere raadsleden kan worden ingediend, dient als een formeel verzoek of opdracht aan het college van burgemeester en wethouders. Tijdens een raadsvergadering wordt over de motie gestemd, waarna het college beslist over de verdere uitvoering ervan.

Van verkeer tot schaatsbaan

Deze bijzondere avond resulteerde in zeven diverse voorstellen, variërend van verkeersaanpassingen tot het opzetten van een winterschaatsbaan in het hart van de stad. Bovendien hebben enkele initiatiefnemers vervolggesprekken gevoerd met raadsleden om hun plannen verder te ontwikkelen.

Aanmoediging

De gemeenteraadsleden van Weert hebben hun dank uitgesproken voor de actieve betrokkenheid en creatieve inbreng van alle deelnemers. Als aanmoediging voor verdere participatie, wordt op woensdag 4 september het Raadscafé georganiseerd. Tijdens deze informele bijeenkomst kunnen inwoners onder het genot van een drankje in gesprek gaan met raadsleden over nieuwe ideeën en initiatieven.

Voor meer informatie over de locatie en tijden van het Raadscafé, houd de officiële website en social media kanalen van de gemeente Weert in de gaten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie