Kunsthal Weert exposeert in St. Theuniskapel

Kunst en Cultuur Reageer 1 min. leestijd
Werk van Jack Vreeke

Op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni kun je in de St. Theuniskapel kijken naar een verzameling werk van hedendaagse schilders, die laat zien hoe uiteenlopend de persoonlijke stijl van de makers kan zijn.

De een schildert dun met olieverf en penseel op linnen, de ander plamuurt zijn materie met een paletmes op een paneel. Allerlei soorten verf, gereedschappen en dragers zijn gebruikt, evenals beeldende middelen zoals voorstelling, vorm en vooral kleur, afgeleid van de zichtbare werkelijkheid, gevoelsmatig of systematisch.

Kunstenaars

Blikvanger van de expositie is Jan Tullemans, die in december 100 jaar geleden geboren is. Andere Weertenaren zijn Danielle Beckers, Fred Gubbels, Bernard Visser, Jack Vreeke en Rob Kars. Andere Nederlanders: Nico Molenkamp, Kees van Bohemen, Jef Diederen, Cees Degas, Alfons Freimuth, Arie van Geest, Ton Orth en meer. Er is weer een uitgebreide leestafel ingericht met kunstboeken over schilderkunst.

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 1 juni en zondag 2 juni 2024
  • Locatie: St. Theuniskapel, Altweerterkapelstraat 6 in Weert
  • Tijd: 11.00 uur tot 17.00 uur
  • Toegang: gratis

Meer informatie over de expositie is te vinden op de websites www.kunsthalweert.nl en www.kunstcentrumweert.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie