Nieuw PostNL Businesspoint aan de Graafschap Hornelaan

Spotlight Reageer 4 min. leestijd

Aan de Graafschap Hornelaan in Weert is sinds kort een PostNL Business Point gevestigd. Hier kunnen ondernemers en bedrijven uit de regio hun zakelijke pakketten snel en eenvoudig inleveren om te laten versturen naar klanten in binnen- en buitenland. De trotse eigenaren van het Business Point, Tim Vries en Lars Salmans, hopen op deze manier veel ondernemers uit Weert en omstreken van dienst te kunnen zijn.

Tot voor kort moesten Lars en Tim zelf immers ook naar Budel of Eindhoven rijden om hun zakelijke pakketten af te leveren. Met een PostNL Business Point om de hoek werd zakendoen een stuk eenvoudiger. De jonge ondernemers hebben dan ook geen seconde getwijfeld toen PostNL hen twee maanden geleden vroeg het Business Point van hun buurman over te nemen. “De keuze om het over te nemen was voor ons eigenlijk een no-brainer, omdat wij onze pakketten daar ook al inleverden.”

Zelf zitten ze al vijf jaar in de online detailhandel en versturen ze naast vele verzendingen via logistieke centra, nog altijd zo’n 30 pakketjes per dag via hun inmiddels eigen PostNL Business Point. “Dat gaat een stuk sneller dan via een particulier PostNL-punt bij bijvoorbeeld een supermarkt, waar je vaak lang in de rij moet staan aan de servicebalie.”

Hoe werkt het?

Iedere maandag tot en met vrijdag tussen 15.00 en 18.00 uur staat er op de Graafschap Hornelaan 116c iemand klaar om pakketten in ontvangst te nemen, te scannen en te versturen. Dat gaat razendsnel, omdat de pakketten vooraf online zijn aangemeld en pas achteraf worden ingescand. “Het is een goed bereikbare locatie, je wordt direct geholpen en je pakketten worden dezelfde dag nog opgehaald door PostNL. Het is dus droppen en weer doorgaan.”

Iedere zakelijke klant kan hier terecht, of het nu om twee pakketten gaat of om een complete rolcontainer. Bij particuliere PostNL-punten is dat wel anders, omdat zij niet de benodigde capaciteit hebben. “Bovendien wordt een particulier PostNL-punt nog wel eens overgeslagen door pakketbussen, terwijl er bij een Business Point gegarandeerd een sluitrit is. Je pakketten lopen dus niet zomaar een of twee dagen vertraging op, maar worden gegarandeerd iedere dag om 18.00 uur opgehaald en de volgende dag geleverd.”

Het werkt heel eenvoudig: je meldt je pakketten vooraf online aan en print zelf het verzendlabel of komt met de QR-code naar het PostNL Business Point aan de Graafschap Hornelaan. Daar worden je pakketten in ontvangst genomen, gescand en verstuurd.

“Alle bedrijven, groot en klein, zijn welkom om hun pakketten hier in te leveren,” aldus Tim en Lars. Ze weten zelf maar al te goed hoe prettig het is om efficiënt te kunnen werken. De twee nodigen alle bedrijven uit de regio dan ook van harte uit om gebruik te maken van hun snelle, betrouwbare en toegankelijke verzendservice.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie