Lokale spelers gezocht voor theatervoorstelling ‘Iets met Boeren’

Kunst en Cultuur Reageer 3 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Het Limburg Festival is op zoek naar mensen die willen meespelen in een voorstelling over boeren. Het gaat om een nieuwe aflevering in de serie ‘Iets met Boeren’ waarmee producent Bureau Pees nu al enkele jaren door het land trekt. Theaterervaring is niet vereist, affiniteit met het thema is aanbevolen. Op maandagavond 1 juli is er een kennismakingsavond gepland bij RICK in Weert. Aanmelden kan via [email protected].

Iets met Boeren

Sinds het najaar van 2021 toert ‘Iets met Boeren’ door het land, een opmerkelijke theaterserie die een breed publiek betrekt bij het actuele landbouwdebat en de polariserende toon daarin bestrijdt. Een bijdrage aan de noodzakelijke transitie. In de voorstellingen komen alle aspecten van de landbouw voorbij en dat biedt zowel troost als (nieuw) inzicht. Tot nu toe werd “Iets met Boeren” bezocht door letterlijk boeren, burgers en buitenlui: traditionele agrariërs, onderzoekende vernieuwers, consumenten, bestuurders, klimaatwetenschappers, en milieuactivisten.

De voorstelling speelt op een boerderij, waar het publiek in het volle daglicht langs een collage van scènes wandelt: in de schuur, in de stal, op het erf, en in de wei. Geleidelijk raakt elke bezoeker een tikkeltje vervreemd van de eigen mening. “Iets met Boeren” wordt gemaakt met lokale spelers: ongetrainde of hiervoor niet opgeleide spelers die zelf liefst op de een of andere manier met de landbouw te maken hebben. Zo speelden tot nu toe in de meeste afleveringen telkens ook agrariërs mee.

Het Limburg Festival presenteert op 9, 10 en 11 augustus de 8e aflevering van ‘Iets met Boeren’, op een boerderij in de buurt van Weert. Dat betekent dat de lokale spelers, samen met de professionals van Bureau Pees, op 5, 6, 7 en 8 augustus worden klaargestoomd om de voorstelling te kunnen spelen. Daarbij is ook volop ruimte voor hun eigen inbreng.

Oproep

Bureau Pees, producent van sociaal-artistiek theater, zoekt zo’n 15 personen (iets meer of minder kan ook) die beschikbaar zijn van 5 t/m 11 augustus; repetitietijden in overleg nader te bepalen. Dat is meteen ook de enige voorwaarde om mee te kunnen doen; theaterervaring is niet vereist. Belangstellenden worden uitgenodigd voor een kennismaking met het project op maandag 1 juli om 19.30 uur bij RICK, Wilhelminasingel 12 in Weert. Voor meer informatie en aanmeldingen: [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie