Stichtingsbestuur De Borgh in Budel treedt af

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

Budel – Het voltallige Stichtingsbestuur van Multifunctioneel Centrum De Borgh in Budel treedt per 1 augustus 2024 af. De drie leden van het bestuur hebben hiertoe besloten na een grondige en voor hen persoonlijk ook moeilijke afweging. Ze zien zich hiertoe echter genoodzaakt omdat de langslepende gesprekken met de gemeente Cranendonck om tot een oplossing te komen voor een gezonde exploitatie van De Borgh nog steeds niet tot een oplossing hebben geleid.

Het Stichtingsbestuur realiseert zich dat het besluit om af te treden tot onrust kan leiden bij medewerkers, vrijwilligers, gebruikers en leveranciers. De Borgh heeft een betalingsachterstand bij de gemeente Cranendonck waarvoor geen oplossing wordt gevonden. Die betalingsachterstand loopt jaarlijks op en het bestuur is van mening hiervoor niet langer de verantwoordelijkheid te kunnen en willen dragen. Het bestuur benadrukt dat De Borgh vooralsnog aan al haar overige betalingsverplichtingen kan voldoen, dat de continuïteit van De Borgh vooralsnog niet in het geding is en dat de geplande activiteiten van huurders en verenigingen gewoon kunnen doorgaan. De geplande theatervoorstellingen vanaf september kunnen waarschijnlijk niet meer doorgaan. 

Het bestuur van Stichting De Borgh blijft aan tot 1 augustus en zal tot die tijd de lopende zaken blijven behartigen. De komende periode zal er overleg plaatsvinden met de Raad van Advies (verenigingen en stichtingen die gebruik maken van De Borgh) met als doel om tot een nieuw stichtingsbestuur te komen waarbij het huidige bestuur zorg zal dragen voor een zorgvuldige overdracht van werkzaamheden. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie