Subsidieregeling geopend voor ondernemers in binnenstad Weert

Economie 4 reacties 2 min. leestijd

De gemeente Weert werkt aan een bruisende binnenstad waarin leegstand teruggedrongen wordt. De gemeente geeft daarom een vervolg aan de Subsidieregeling Stimuleringsfonds Binnenstad. Hiermee kunnen nieuwe initiatieven van eigenaren en ondernemers in de winkelkern van Weert mogelijk worden gemaakt. Het is vanaf nu mogelijk voor (startende) ondernemers om de subsidie aan te vragen.

Wethouder Martijn van den Heuvel: “Met deze subsidieregeling geven we (startende) ondernemers de kans om hun dromen te realiseren en bij te dragen aan een bruisend stadscentrum. Zo bouwen we samen aan een levendig en toekomstbestendig kernwinkelgebied in Weert”.

Subsidie voor vestiging en voor planvorming

Met een stimuleringsfonds kunnen ondernemers die hun bedrijf willen vestigen in het kernwinkelgebied een financiële bijdrage krijgen. Het nieuwe fonds bestaat uit twee onderdelen. Een subsidie voor het vestigen van een onderneming in leegstaand vastgoed en een subsidie voor het opstellen van een plan of ontwerp. De subsidie voor planvorming is een aanvulling op de oude regeling.

In het stimuleringsfonds staat precies omschreven aan welke voorwaarden de ondernemer of eigenaar moet voldoen om in aanmerking te kunnen komen voor een bijdrage. 

Subsidie aanvragen?

Startende en ervaren ondernemers die interesse hebben om een concept te realiseren in het kernwinkelgebied van Weert vinden meer informatie over het aanvragen van de subsidie op www.weert.nl/stimuleringsfondsbinnenstad.

Samenwerking met stichting Streetwise 

De gemeente Weert werkt sinds 2020 succesvol samen met de stichting Streetwise. Streetwise is gespecialiseerd in de begeleiding en vestiging van (nieuwe) ondernemers in winkelgebieden. Met het voortzetten van deze samenwerking biedt de gemeente een extra service aan ondernemers en eigenaren om hun plannen te realiseren.   

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
4 reacties