Win € 5.000 voor een project om ‘Limburg Mooier Groen’ te maken

Steunpunt Landschapsbeheer zoekt inspirerende, door vrijwilligers uit te voeren, landschapsprojecten

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

Wil je zelf of met een vrijwilligersgroep een dorpsboomgaard, belevingsbosje of landschapselement aanleggen in het buitengebied of je eigen dorp/stad en heb je (financiële) ondersteuning nodig bij de realisatie van het project? Steunpunt Landschapsbeheer van Het Limburgs Landschap lanceert vandaag ‘Limburg Mooier Groen’. Een nieuwe prijsvraag waarmee het Steunpunt de Limburger wil enthousiasmeren om aan de slag te gaan in zijn eigen omgeving en zo Limburg mooier groen te maken. Het initiatief wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij die via Het Limburgs Landschap vrijwilligersinitiatieven ondersteunt.

“We zijn op zoek naar inspirerende projecten die impact hebben, een bijdrage leveren aan het verbeteren van de biodiversiteit en mensen activeren om aan de slag te gaan”, aldus Jan Kluskens, kwartiermaker van Steunpunt Landschapsbeheer. “De prijsvraag is bedoeld om drempels te slechten die de uitvoering van bijvoorbeeld een belevingsbosje, plukwei of poel in de weg staan”. 

Opening van het Landschapsbeheerseizoen

De projecten worden door een jury beoordeeld. Uiteindelijk krijgen vier groepen de kans om hun project te presenteren tijdens de ‘Opening van het Landschapsbeheerseizoen’ te Beegden op zaterdag 28 september. De aanwezigen in de zaal hebben de beslissende stem en kiezen uiteindelijk het meest aansprekende project. 

Behalve de prijsvraag kunnen groenvrijwilligers uit heel Limburg elkaar op deze dag ontmoeten tijdens diverse inspirerende lezingen & workshops en in de middag deelnemen aan een excursie op de Beegderheide. Wil jij meedoen met jouw idee, project of initiatief? Klik voor meer informatie op deze link

Steunpunt Landschapsbeheer

Het Steunpunt Landschapsbeheer van Het Limburgs Landschap ondersteunt met hulp van de Provincie Limburg groenvrijwilligers in natuur en landschap. Hiervoor organiseert het Steunpunt cursussen, brengt het mensen bij elkaar, leent het gereedschap uit en geeft het met deze prijsvraag ook nieuwe initiatieven een kans.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie