Zorg staat twee minuten stil bij geweld tegen hulpverleners

Algemeen 1 reactie 2 min. leestijd
Foto's via Depositphotos

Op donderdag 2 mei om 14.00 uur wordt er 2 minuten stilgestaan bij geweld tegen hulpverleners. Dit naar aanleiding van een ernstig geweldsincident binnen de ggz bij Mondriaan in Heerlen, waarbij een hulpverlener om het leven kwam.

“Wij kunnen en zullen geweld tegen hulpverleners nooit accepteren”, aldus de Nederlandse ggz. Daarom doet de branche- en netwerkvereniging voor de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg mee aan de oproep van vakbond NU’91 om het werk op 2 mei om 14.00 uur twee minuten te onderbreken en daarbij stilte in acht te nemen: “Deze incidenten mogen geen weerslag hebben op de 1,3 miljoen mensen die jaarlijks een beroep doen op de ggz en daar met de best mogelijke zorg omringd worden. Dit moet veilig zijn voor onze medewerkers, patiënten en samenleving. Daarom staan wij op tegen geweld in welke vorm dan ook richting onze hulpverleners, elke dag.”

Ook zorginstellingen in Weert, waaronder het Sint Jans Gasthuis en Stichting PSW, geven gehoor aan de oproep. Het Sint Jans Gasthuis meldt via Facebook dat om 14.00 uur vandaag het werk op verschillende plekken in de zorg voor twee minuten wordt neergelegd voor een moment van stilte. “We doen dit uit respect voor het slachtoffer en vragen aandacht voor de toenemende agressie richting zorgverleners.” Ook bij stichting PSW is het vanmiddag om 14.00 uur 2 minuten stil “voor de overleden medewerker van collega-instelling Mondriaan en tegen alle vormen van geweld in de zorg en hulpverlening. Onze steun aan de familie, vrienden en collega’s en iedereen die te maken krijgt met geweld op het werk”, zo is te lezen in een bericht dat de stichting vanochtend plaatste op X.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie