Brand in meterkast van nieuwbouwwoning

112 Reageer 1 min. leestijd

De brandweer werd vrijdag net voor het middaguur gealarmeerd vanwege een woningbrand in de nieuwbouwwijk Laarveld. Bij een woning aan de Halster was rookontwikkeling waargenomen.

Aanvankelijk werd gedacht aan een dakbrand omdat er ook rook uit het dak van de garage kwam. Uiteindelijk bleek het echter te gaan om een brand in de meterkast. De brandweer rukte uit met een snel interventievoertuig, tankautospuit en ladderwagen. Hoewel er geen sprake meer was van vuur, werd uit voorzorg de brandslang uitgerold.

De brandweer voerde een nacontrole uit via de garage en het dak, waarna de woning werd geventileerd. Bij het incident raakte niemand gewond. Inmiddels is ook een netbeheerder van Enexis ter plaatse voor de verdere afhandeling. De meterkast heeft aanzienlijke schade opgelopen door de brand.

Bekijk een video: https://youtu.be/QDZ5mZnxPyo

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie