Tijdelijke sluiting appartement Zilvermeeuw 209

Algemeen 3 reacties 2 min. leestijd
Foto via gemeente Weert

Burgemeester Vlecken heeft onlangs besloten om een appartement aan de Zilvermeeuw in Weert tijdelijk te sluiten. De sluiting geldt voor een periode van 3 maanden. De burgemeester heeft dit besloten nadat in het appartement onder andere een in werking zijnde hennepkwekerij werd aangetroffen.

Aangetroffen goederen

In het appartement werd onder andere een in werking zijnde hennepkwekerij met 39 planten aangetroffen. Op grond van artikel 3 van de Opiumwet is het verboden om hennep binnen of buiten het grondgebied van Nederland te brengen, te telen, te bereiden, te bewerken, te verwerken, te verkopen, af te leveren, te verstrekken of te vervoeren, aanwezig te hebben of te vervaardigen. Uit de Aanwijzing Opiumwet van het Openbaar Ministerie volgt dat bij een hoeveelheid van meer dan 5 hennepplanten wordt aangenomen dat er sprake is van beroeps- of bedrijfsmatig handelen (een handelshoeveelheid). Daarnaast zijn er aanwijzingen dat de harddrug GHB werd verkocht vanuit de woning.

Tijdelijke sluiting geldt ook voor verhuurde panden

Met deze tijdelijke sluitingen wil de burgemeester van de gemeente Weert een bijdrage leveren aan de bestrijding van de drugscriminaliteit. Ook wanneer panden verhuurd worden en de verhuurder niets met de drugsactiviteiten te maken heeft, kunnen drugspanden gesloten worden. Verhuurders hebben de plicht om op het gebruik van het gehuurde toe te zien om te voorkomen dat hun pand gebruikt wordt voor illegale drugsactiviteiten.

Wet Damocles

De sluitingen gebeuren op basis van artikel 13b, eerste lid, van de Opiumwet (Wet Damocles) en het vastgestelde gemeentelijk beleid (Damoclesbeleid). Deze regels geven de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld Drugsoverlast

Handel en productie van drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Weert en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar jij drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties