De Levendige Blik van Els Maes in Kunstcentrum Weert

Kunst en Cultuur Reageer 2 min. leestijd
Schilderij van Els Maes

Op zondag 7 juli van 11.00 tot 17.00 uur presenteert kunstenaar Els Maes haar nieuwste collectie schilderijen in het gebouw ‘Ars Celare Artum’ van het Kunstcentrum Weert.

Els Maes heeft bijna 25 jaar ervaring als docent bij RICK in Weert, waar ze lesgeeft aan verschillende groepen volwassenen en kinderen in Stramproy. Haar passie voor kunst en educatie inspireert velen en draagt bij aan de lokale kunstgemeenschap.

Expressieve en kleurrijke portretten

Els staat bekend om haar expressieve en kleurrijke portretten. Ze wil in haar schilderijen iets laten zien dat haar fascineert. Dat zijn mensen, maar ook dieren en de natuur. Haar kleurrijke werken ontstaan in een boeiend proces waarin onderlagen samensmelten met realistische vormgeving. In expressieve penseelstreken en levendige kleuren legt ze de complexiteit en diversiteit van menselijke emoties vast.

‘Mooi Rooj’

Daarnaast is Els Maes een van de drijvende krachten achter de tweejaarlijkse kunstroute ‘Mooi Rooj’ in Stramproy. Deze route vindt plaats in het laatste weekend van augustus en biedt kunstliefhebbers de gelegenheid om kunstwerken van diverse kunstenaars te bewonderen in maar liefst 13 tuinen.

Praktische informatie

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie