Met z’n drieën op schoolverlaterskamp in tuin van juf

Human interest Reageer 4 min. leestijd

Groep 8 van KindCentrum Altweerterheide bestond dit jaar uit drie leerlingen: Jacqueline Bruschinski, Fabian van Steveninck en Sarah Pellemans. Na deze vakantie gaan ze naar het voortgezet onderwijs. Om hun basisschooltijd af te sluiten is het drietal deze week op schoolverlaterskamp. En wel op een heel bijzondere locatie: ze hebben hun tenten opgeslagen in de achtertuin van juf Marian in Ospel.

Goede vrienden

Dat ze maar met z’n drietjes op kamp zijn vinden ze helemaal niet erg. Schoolverlaatster Jacqueline: “Het is heel gezellig. … Maar ik vind het wel heel jammer dat we nu weggaan want zij gaan samen naar een school. Ik ga dadelijk alleen naar een andere school”. Op de vraag of ze goede vrienden van elkaar zijn antwoorden ze in koor: “Ja!”. De drie hebben dan ook veel zin in het schoolverlaterskamp.

Op zien groeien

Toen Jacqueline, Fabian en Sarah 8 jaar geleden hun schoolcarrière begonnen was dat bij juf Marian. “Ik heb ze helemaal op zien groeien. Ja, het is heel mooi dat ze hier ook weer afsluiten”.

Voor het vijfde jaar

Het schoolverlaterskamp van KindCentrum Altweerterheide vindt nu voor het vijfde jaar plaats in de tuin van juf Marian. Ook Maria Gubbels en Veronique Corstjens, leerkrachten van groep 7/8, zijn van de partij. Maria: “Andere jaren hadden we wat grotere groepen. Vorig jaar waren we bijvoorbeeld met veertien. Toen stond het grasveld hier vol met tentjes”.

“Het is ontstaan in 2020 …”, zo vertelt juf Marian. “.. het coronajaar. Voorheen gingen we altijd naar een kampeerboerderij. Dat kon in 2020 niet. Wat wel werd toegestaan was kamperen in tenten. Toen zei Marian: weet je wat? Ik heb een grote tuin, ik heb een mooi zwembad. Waarom komen jullie niet bij ons?”.

Apart slapen

Op het grasveld in de tuin achter het witte huis aan de rand van Ospel staan twee tentjes: een voor Jacqueline en Sarah en een voor Fabian. Want ja; jongens en meisjes moeten natuurlijk apart slapen. Al hebben de drie hele andere plannen: “… niet slapen”, zo vertelt Jacqueline. “… We gaan vooral veel lol hebben”.

Als wij in groep 8 zitten

Juf Marian heeft haar kleuters verteld over het schoolverlaterskamp. “Vandaag was ik dus niet op school. Ik heb uitgelegd waarom. En toen zeiden de kleuters meteen al: als wij in groep 8 zitten dan komen wij ook bij jou he! Maar ja; ik ben 60 dus ik weet niet of ik dan nog voor de klas sta. Maar ze zijn eigenlijk altijd welkom want ik vind het zelf ook heel leuk”.

In bovenstaande video nemen we een kijkje bij het schoolverlaterskamp van Jacqueline, Sarah en Fabian. Het drietal vertelt ons wat ze allemaal al gedaan hebben en wat er nog op het programma staat. En Fabian, die heeft voor zijn twee klasgenootjes voor de nacht nog een verrassing in petto. Hij verklapt ons alvast wat dat is.

Bekijk de video: https://youtu.be/7VTERgzW2nM

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie