Nieuw Grieks restaurant in de Langstraat

Uitgaan Reageer 3 min. leestijd

In de Langstraat is vanaf volgende week weer een Grieks restaurant gevestigd: Brusco Weert. Ruim twee jaar na de sluiting van De Griekse Keuken is het pand weer gevuld. Ylli Seriani en zijn vrouw Florida Ormenaj staan klaar om hun droom te verwezenlijken en de Weertenaren te laten genieten van hun Griekse kookkunsten en gastvrijheid.

Talent

De afgelopen weken werd er hard gewerkt in en om het pand aan de Langstraat. De voorgevel heeft een flinke opknapbeurt gekregen om het restaurant een frisse uitstraling te geven. Van binnen is er op het eerste oog weinig veranderd, maar achter de schermen des te meer. Aan het roer van Brusco Weert staat een jong gezin uit Heerlen, dat grootse ambities heeft.

“Ik heb zelf 10 jaar als kok in een Grieks restaurant in Zuid-Limburg gewerkt. Het is altijd mijn droom geweest om een eigen restaurant te openen”, aldus Ylli. “Van slechts drie ingrediënten maakt hij overheerlijke gerechten, hij heeft echt talent!”, zo vult zijn vrouw hem aan.

Vernieuwing

Toch start het koppel met een traditionele menukaart. Hun eigen restaurant openen is een grote stap en ze willen kwaliteit bieden. “We hebben voor dit menu gekozen omdat het een snelle, gemakkelijke en overheerlijke start is, maar denken bijvoorbeeld ook al na over een speciale kaart voor veganisten.”

Het jonge stel staat open voor nieuwe ideeën en heeft zin in vernieuwing. Zo is tot dusver alleen de gevel van het pand opgefrist, maar zal het interieur over niet al te lange tijd ook volgen. “Voor nu houden we het binnen zo, maar over een jaar of twee moet alles anders. Het is te donker en te dicht zo met die panelen tussen de tafels, het moet frisser.”

Openingstijden

Volop ambities dus, maar goed werk heeft nu eenmaal tijd nodig. ‘Brusco’ betekent namelijk rijp, intens of smakelijk. Voor de opening van Brusco Weert is aanstaande maandag 24 juni de tijd rijp. Vanaf dan is het restaurant iedere dag, behalve woensdag, geopend van 17.00 tot 22.00 uur. Op zon- en feestdagen is Brusco Weert open van 16.00 tot 22.00 uur. Reserveren kan door te bellen naar 0495 – 623 611 of een e-mail te sturen naar [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie