Schuttersfeest bij Schutterij Sint Oda op Boshoven

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto

Boshoven is op zondag 23 juni het decor van 401ste schuttersfeest van de schuttersbond Eendracht Maakt Macht. Op het schuttersfeest zullen een twintigtal zusterverenigingen op bezoek komen bij Schutterij Sint Oda Boshoven.

Programma

Het programma start op 23 juni om 12.30 uur met marswedstrijden en schoonheidswedstrijden met de beoordeling van koningsparen, marketentsters, keizers en anderen. Om 13.45 uur volgt de officiële opening van het 401ste schuttersfeest op de feestweide aan de Groothulsterweg op Boshoven.

Vanaf 14.00 uur trekt er een kleurrijke stoet door de straten van Boshoven, waaraan alle schutterijen welke aangesloten zijn bij de schuttersbond Eendracht Maakt Macht zullen deelnemen. Aan het einde van de Vrakkerstraat is het defilé, dat zal worden afgenomen door de schutterskoningin en het keizerspaar van Schutterij Sint Oda Boshoven. Hierbij zijn ook genodigden zoals de burgemeester en wethouder aanwezig. 

Om 15.30 uur starten de schietwedstrijden en vanaf 16.30 uur is er livemuziek in de feesttent met onder meer de Kroegadours en Die Original Maaskapelle onder leiding van Frank Geerits. De Maaskapel is een ‘Stimmungskapelle’, met niet één genre blaasmuziek maar een variëteit van verschillende stijlen. Het repertoire strekt zich uit van Egerländer-, Böhmische– en Moravische muziek aangevuld met Oostenrijkse en Oberkrainer muziek tot Limburgse liedjes, schlagers en Spaanse of Mexicaanse melodieën. Dit alles in soms wisselende bezettingen, met zang en met solistische optredens.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie