Bakker Daan organiseert KIKA-evenement bij Eynderhoof

Uitgaan Reageer 5 min. leestijd

Nederweert-Eind – Daan Claessens is 24 jaar jong en sinds ruim een jaar een van de bakker-vrijwilligers van openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind. Naast een passie voor bakken heeft hij nog een grote passie: hardlopen. Samen leiden deze passies tot het organiseren van een KIKA-evenement, waar spontaan heel veel ambachten van Eynderhoof een steentje aan bij zullen dragen. Dit evenement vindt aanstaande zondag 21 juli plaats bij Eynderhoof.

Daan Claessens

De geboren en getogen Nederweerternaar Daan Claessens heeft na zijn studie zelfstandig werkend bakker eerst een aantal jaren bij diverse bakkers in de regio gewerkt, om daar te ontdekken dat het werken in de avond en nacht niet zo paste bij zijn sociale leven. Hij besloot uiteindelijk de ict-wereld in te gaan, maar verloor daarmee niet zijn liefde voor het bakkersvak. Via een oom kwam hij in contact met Eynderhoof en inmiddels heeft hij zijn passie in het bakhuis “Loate” weer terug gevonden. Hij gunt alle jongeren van Nederweert en omstreken met passie voor een ambacht een vrijwilligerstaak bij Eynderhoof.

Samen sterk voor KIKA 

Claessens gaat in november voor KIKA een hele marathon lopen in New York. De opbrengsten sponsort hij geheel aan dit goede doel. “Voor mij is dit de kans om mijn tijd, energie, doorzettingsvermogen en wilskracht in te zetten voor alle kinderen die strijden tegen kanker. Het is mijn kans om alles te geven in de strijd tegen kinderkanker”, zegt de jonge Nederweerternaar en EynderhovenierHij hoopt daarmee niet alleen extra aandacht voor de strijd tegen kinderkanker te krijgen, maar ook meer jongeren te werven als vrijwilliger voor naar eigen zeggen het leukste openluchtmuseum van het zuiden. Met het opgehaalde geld kan onderzoek naar de genezing van kinderkanker worden bevorderd.

Programma

Het evenement op zondag 21 juli bij Eynderhoof is voor jong en oud, maar het zijn – hoe kan het ook anders – vooral de kinderen die extra in het zonnetje worden gezet. Een typisch evenement waarbij alle vrijwilligers van Eynderhoof laten zien dat ze er samen voor staan. Alle ambachten hebben een eigen bijdrage geleverd aan het samenstellen van een levendig programma om geld op te halen voor KIKA.

Zo kunnen kinderen komen eendjes vissen, blik werpen, klomp gooien en geschminkt worden terwijl clowns alle bezoekers opvrolijken. Wie wil kan bovendien met de echte KIKA-beer op de foto. Naast Limburgse vlaai en knapkoek wordt er ook ijs verkocht en bakken de bakkers van Eynderhoof verse stroopwafels, wafels en diverse andere producten met een oranje KIKA-tintje. Er wordt houten kinderspeelgoed gemaakt, de vlechters organiseren voor de kinderen een speciale vlechtworkshop en wie van knutselen houdt kan in het schooltje terecht. Een grote aardewerk expositie en bloemsierkunst maken de middag compleet.

Bijzonder doel, bijzondere locatie

Het maakt Daan extra trots dat naast zijn eigen vriendin heel veel vrijwilligers zich deze middag belangeloos inzetten voor dit bijzondere doel. “Dat is wat Eynderhoof ook zo bijzonder maakt en waarom ik heel wat jongeren van mijn leeftijd kan aanbevelen zich als vrijwilliger aan te sluiten. Loop gewoon eens een paar keer mee en vorm je eigen beeld. Ik heb het gedaan en heb er geen minuut spijt van. Hier kan ik mijn eigen creativiteit kwijt en dat doe ik met heel wat enthousiast collega-vrijwilligers.” 

Het Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind is zondagmiddag geopend van 13.00 – 17.00 uur. Meer informatie over openingstijden, entreeprijzen en achtergrondinformatie is te vinden op de website www.eynderhoof.nl.

Na dit evenement heeft Daan weer voldoende tijd om te trainen voor de marathon van New York. Naast zijn persoonlijke doel om de marathon binnen een redelijke tijd uit te lopen hoopt hij voor KIKA € 10.000,- op te halen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie