Draken varen voor goede doelen over het kanaal in Weert

Evenementen Reageer 2 min. leestijd

Op de Zuid-Willemsvaart bij de stadsbrug in Weert werd zaterdag het Drakenbootfestival gehouden. Twintig teams streden tijdens de Drakenbootrace met elkaar om de felbegeerde eerste prijzen. Maar dat was niet het belangrijkste; geld ophalen voor de Stichting Natuur- en Milieu-Educatie en de kinderafdeling van het Sint Jans Gasthuis was belangrijker. De Kiwanis Weert hadden dit jaar voor deze twee goede doelen gekozen.

Grote en kleine boten

In twee categorieën waren er zaterdagmiddag bekers te verdienen. In de kleine drakenboten zaten 10 deelnemers; een stuurman, een trommelaar en acht peddelaars. De grote drakenboten hadden teams van achttien deelnemers; een stuurman, een trommelaar en zestien peddelaars. Voor de winnaars in beide categorieën waren er bekers te verdienen.

Geen ervaring

Voorafgaand aan de wedstrijden kregen alle deelnemers uitleg over het varen in een drakenboot. Ervaring was dus niet echt nodig. De wedstrijd werd gevaren over een afstand van 250 meter. Het team dat het snelste over de finish kwam was steeds de winnaar.

Ponton

De pleziervaart op de Zuid-Willemsvaart bij Weert werd tijdens de Drakenbootrace stilgelegd. Tussen de wedstrijden door ging het speciaal voor dit festival opgebouwde ponton even aan de kant zodat de boten erlangs konden. Voor de deelnemers was dat het moment om even te genieten van een pilsje of een ijsje.

Davinci

Naast de Drakenrace waren er nog verschillende andere activiteiten voor jong en oud te doen. Zaterdagavond trad op het Bassin coverband Davinci, met Rogier van Wegberg, op. En natuurlijk werd er ook gekeken naar het EK voetbal, waar Oranje in actie kwam tegen Turkije.

Hoe de Drakenbootrace precies in zijn werk ging legt Freek Damen, van de Kiwanis Weert, in bovenstaande video uit. Ook vertelt hij wat er met de opbrengst van deze vierde editie van het Drakenbootfestival gebeurt: https://youtu.be/m4qdBaPlcG4.


Een fotobijdrage van o.a. Theo Van de Winkel

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie