Nog enkele plaatsen beschikbaar voor 50-jarig Doeërbiêterstoernooi

Uitgaan Reageer 3 min. leestijd
Foto via Stichting Doeërbiêterstoernooi

Het Doeërbiêterstoernooi (DBT) bestaat dit jaar 50 jaar. Omdat het toernooi twee keer is overwonnen door het coronavirus, wordt dit jaar de 48e editie gehouden. De organisatie is nog op zoek naar enkele teams die tijdens deze editie mee willen strijden voor ‘De Joekel’.

Wat is het Doeërbiêterstoernooi?

Dit jaarlijkse terugkerende evenement is in 1974 ontstaan als een ludieke voetbalwedstrijd onder vastelaovendj-verenigingen. Dit als voorproefje voor het komende vastelaovendj-seizoen. Van een voetbalwedstrijd werden het spelen in de vorm van een zeskamp. Inmiddels mogen ook vriendengroepen, sportteams, buurtverenigingen en andere groepen zich inschrijven – iedereen is welkom.

De winnaar van het toernooi krijgt het voorrecht om het DBT te mogen organiseren. De Stichting Doeërbiêterstoernooi zorgt ervoor dat alle facilitaire benodigdheden geregeld zijn. De winnaar zorgt voor een thema, spellen en de teamnamen.

DBT Aovuntj Fieëst

Ook dit jaar zal de alom bekende DBT Aovuntj Fieëst plaatsvinden als voorproefje van wat er op zondag komen gaat. Deze feestavond wordt voorzien van muziek door de vaste DBT-DJ Tom Smits van CLBRTE.

 • Datum: zaterdag 31 augustus 2024
 • Aanvang: 20.11 uur
 • Locatie: Sportpark Boshoven
 • Entree: gratis

Doeërbiêterstoernooi

Zondag 1 september vanaf 11.11 uur zal het Doeërbiêterstoernooi van start gaan. Dit jaar zijn de spellen georganiseerd en bedacht door vereniging V.V. de Zieëmelezeîkers, de winnaars van vorig jaar.

 • Datum: zondag 1 september 2024
 • Aanvang: 11.11 uur met ‘spek met eier’ voor de deelnemers, 12.30 uur met de spellen
 • Locatie: Sportpark Boshoven

Met het verkozen thema ‘Oppe camping’ zullen zes tot tien verenigingen meedingen naar ‘de Joekel’. De winnaar zal de eer hebben volgend jaar de spellen te mogen organiseren. Inmiddels hebben zich al vier teams aangemeld en zijn er dus nog een aantal plaatsen beschikbaar. De al aangemelde teams zijn:

 • V.V. de Hêldje op Zök 
 • V.V. de Rogstaekers 
 • F.V. de Dröppelkes 
 • Boonte femiliemiddig 2.0

Stichting Doeërbiêterstoernooi heeft ook gedacht aan de kleine toeschouwers. Traditiegetrouw zal er voor de kleine doeërbiêter een groot springkussen staan en er is gratis ranja en chips. Alle ingrediënten om een grote doeërbiêter te mogen worden.

Meer informatie is te vinden op www.dbtwieert.nl en de bijbehorende Facebook-pagina.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie