Weertenaren gaan van links naar rechts na afloop van EK-wedstrijd

Evenementen Reageer 1 min. leestijd

Het Swaentje Festival werd gisteren op indrukwekkende wijze afgesloten. Na de muzikale optredens ging het grote scherm aan, waarna honderden mensen genoten van de voetbalwedstrijd tussen Nederland en Turkije tijdens het Europees kampioenschap in Duitsland.

Tijdens de eerste helft was de spanning van de gezichten af te lezen, vooral toen het Turkse elftal het eerste doelpunt scoorde. Het publiek werd wat onrustig, maar met wat drankjes probeerden ze de moed erin te houden. Toen het Nederlands elftal in de tweede helft scoorde, vlogen de bekers door de lucht.

Na het eindsignaal brak er een feest los zoals je niet vaak ziet in Weert. De Weertenaren toonden hoe voetbal kan verbroederen. Het publiek op het festivalterrein ging uit hun dak en toen DJ Sem Meevis ‘Links Rechts’ van de Snollebollekes draaide, veroorzaakten ze bijna een lichte aardbeving door allemaal van links naar rechts te springen.

Bekijk een sfeervideo: https://youtu.be/e7l-hA7dJac


Een fotobijdrage van Carlo van Hout

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie