Praat mee over Tungelroysebeek

Informatie 2 reacties 2 min. leestijd

Waterschap Limburg nodigt jou graag uit om van gedachten te wisselen over het functioneren en het beeld van de Tungelroysebeek, zodat deze beek voldoet aan alle belangen langs de beek: landbouw, recreatie en natuur.

Praat mee

Het Waterschap Limburg houdt een bijeenkomst op 16 maart 2017 om 20.00 uur in zaal Wetemans, Dorpstraat 7 in Leveroy. Naar aanleiding van de uitkomsten van deze avond bekijkt het waterschap hoe het onderhoud en beheer van deze beek er in de toekomst uit moet gaan zien.

Wateroverlast

In juni 2016 heeft het in Limburg extreem veel geregend. Hierdoor is ook bij de Tungelroysebeek wateroverlast opgetreden. De landbouwsector heeft aangegeven dat het beheer en onderhoud van het linker winterbed van de Tungelroysebeek niet overeenkomt komt met de afspraken, die hierover zijn gemaakt tijdens het herinrichtingsproject.

Streefbeeld beek

Het waterschap de huidige toestand van de beek verkent. Ook is er een vergelijk gemaakt met het streefbeeld (beschreven en visueel gemaakt eindbeeld), dat destijds bij de herinrichting van de beek is gemaakt. Eind 2016 is extra onderhoud uitgevoerd in het winterbed om het beeld scherp te maken.

Jouw beeld van de beek

Het is wellicht een goed idee, om voorafgaand aan de bijeenkomst, de lokale situatie van de Tungelroysebeek en zijn winterbed, goed te bekijken. Het waterschap nodigt je uit om jouw beeld en jouw gewenst beeld deze avond met hen te delen. Na een korte toelichting wil het waterschap, met de kaarten en streefbeelden op tafel, met jou praten over het beheer en onderhoud van de Tungelroysebeek.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties