Werkgroep Geologie van Limburg

Plaats een reactie 2 min. leestijd

Heb je interesse in geologische onderwerpen die met Limburg en omgeving te maken hebben? Dan is de Werkgroep Geologie van Limburg misschien iets voor jou. Tijdens 4 a 5 thema-avonden maak je met behulp van practica, een lezing, of determinatie kennis met de interessante geologie van vooral Zuid-Limburg en haar omgeving.

Elk jaar staan verschillende onderwerpen op het programma die gezamenlijk door de werkgroepenleden worden gekozen. In het komende seizoen willen zij zich bijvoorbeeld gaan bezighouden met de Maas, haar geschiedenis en de gesteenten die we kunnen tegenkomen. Ook landschapsherkenning is een onderwerp die ze verder willen gaan onderzoeken.

Excursies

Naast de thema-avonden worden er verschillende excursies georganiseerd. Het komend seizoen behoort een bezoek aan het museum Klok & Peel in Asten en vuursteenmijn tot mogelijkheden.

De avondbijeenkomsten worden gehouden in het Natuur- Milieucentrum (NMC) De IJzeren Man in Weert en vinden plaats op de donderdagen van 20.00 tot 22.00 uur. De excursies vinden op de zaterdag of zondag plaats.

Werkgroep Geologie van Limburg staat open voor leden maar zeker ook voor niet-leden van Geologische Vereniging Mente et Malleo. Een brede kennis is niet noodzakelijk. De eerste bijeenkomst vindt op donderdag 17 oktober 2019 plaats. Deze avond zal het definitieve programma worden samengesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie, data bijeenkomsten en aanmelden voor deze werkgroep kunt u terecht op de website van Geologische Vereniging Mente et Malleo: www.mente-et-malleo.nl. Werkgroep Geologie van Limburg is aanwezig op de Stenen en Fossielenmiddag op 13 oktober in het NMC Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef jouw reactie