Viering St. Patrick’s Day in Weert

Plaats een reactie 2 min. leestijd
Foto: De Wilhelmus Hubertusmolen groen aangelicht tijdens St. Patrick’s Day

17 maart is het St.Patrick’s Day, dè nationale feestdag van Ierland. Maar het wordt over de hele wereld, door Ieren en niet-Ieren, gevierd. En niet alleen op 17 maart, maar ook de dagen ervoor en erna.

Stichting “Kej Sjiek” (ook bekend van o.a. Oktoberfest en Raadgek) haalt dit gezellige Ierse feest nu voor de derde keer naar Weert. In samenwerking met een aantal ‘Weerter’ Ieren en Café de Tramhalt, wordt deze Ierse feestdag gevierd op zondag 22 maart a.s. van 14:00u tot 20:00u.

Ze hebben dit jaar “The Shannons XL” weten te contracteren. Dit is een geweldig Iers muziek gezelschap bestaande uit Noel en Lynn Shannon, aangevuld met twee andere ras muzikanten. Het zijn multi-instrumentalisten die het Ierse muziek genre van A tot Z beheersen. Verder zal er een mooi assortiment whisky’s geschonken worden en enkele whisky-cocktails. Uiteraard is er Guinness van de tap en zal de locatie van binnen en van buiten de uitstraling hebben van een Ierse Pub.

Voorgaande jaren stond dit feest garant voor een doorslaand succes met ongeveer 300 bezoekers per editie. De entree is gratis. Dresscode: een beetje groen.

Gebouwen in het groen

Een wereldwijde traditie rondom St.Patrick’s Day is ook dat historische of monumentale gebouwen groen aangelicht worden. Stichting Kei Sjiek probeert eigenaren van in het oog springende gebouwen, in en rondom Weert, zover te krijgen dit ook te doen. Tot dusverre is het hen gelukt om de volgende gebouwen tijdens de week van St. Patricksday in het groene licht te zetten.
– De Wilhelmus Hubertus Molen, Eindhovenseweg (de 17e mooi groen aangelicht)
– Het kasteeltje Walburg, Emmasingel (nog onder voorbehoud)
– De Paterskerk, Biest (op de 17e zal deze locatie op spectaculaire wijze verlicht worden)
– Café Tramhalt (de hele week van 16 tm 22 maart groen aangelicht)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie