Antje Award voor Khadija Sidi-Hbibi

Human interest Uitgelicht 20 reacties 2 min. leestijd

Foto’s – Khadija Sidi-Hbibi heeft vandaag de Antje Award in ontvangst mogen nemen.

Deze prijs, vernoemd naar mevrouw Pallandt-Hendrix die tot 1926 Weerter vlaaitjes verkocht aan de treinreizigers en beter bekend staat als Antje van de Statie, is bedoeld voor een vrouw die iets bijzonders heeft gedaan voor de Weerter gemeenschap.

Khadija is werkzaam als klassen assistent en geeft huiswerkbegeleiding bij Het Kwadrant in Weert. Ook is ze actief bij de activiteitencommissie van het Keenter Hart, Bewonersgroep Zuiderstraat, SMKK, Besma, El Kantara, het comité Internationale Vrouwendag Keenter Hart en werkt ze als vrijwilligster bij Punt Welzijn het Rencontre festival en bij inzamelingsactiviteiten bij de moskee. Verder ondersteunt ze via de organisatie Circle of Influence een initiatief om een weeshuis te realiseren in Marokko.

Khadija zet zich ook in voor de belangen van vrouwen, in het bijzonder van Marokkaanse afkomst, en helpt hen bij activiteiten. Daarnaast fungeert ze ook als mantelzorger voor talloze buurtbewoners die hulp nodig hebben. Ook helpt ze mensen in de huishouding bij ziekte of doet ze boodschappen voor en met ouderen. Niets is haar teveel.

Door haar betrokkenheid met de bewoners levert ze een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in de wijk Keent. Met de Antje Award wil men een blijk van waardering geven voor als het goeds dat Khadija doet.

[nggallery id=’4827′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
20 reacties