Oplevering woningen Biest

(Foto’s) Op 22 mei is de tweede en tevens laatste fase van het project “Thuis in Weert, de Biest” officieel opgeleverd. Het project bestaat uit 15 grondgebonden woningen, allen ontwikkeld en gerealiseerd door BAM Wonen.

Thuis in Weert, de Biest wordt gerealiseerd aan de Kloosterstraat en Charitasstraat, vlakbij het centrum van Weert. Voorheen was hier basisschool de Biest gevestigd. De 15 eengezinswoningen zijn in karakteristieke Oudhollandse stijl gerealiseerd. Na de oplevering van de eerste fase in 2015, is nu het gehele project Thuis in Weert succesvol opgeleverd. Het succes van het nieuwbouwproject valt onder meer toe te schrijven aan de samenwerking die BAM Wonen aanging met de gemeente Weert. Als resultaat van die samenwerking kwam meer dan de helft van de woningen van Thuis in Weert, Biest in aanmerking voor de Starterslening.

Welkom door wethouder Van Eersel

Tijdens de feestelijke oplevering heeft wethouder Frans van Eersel de bewoners verwelkomd op dit nieuwe, mooie stukje Weert. Vervolgens is er samen met Frans Fonteijn, directeur Zuid bij BAM Wonen, getoost op het nieuwe thuis van de bewoners en is het straatnaambord onthuld. Als afsluiting heeft BAM Wonen een Fiesta grill geregeld, zodat de buren elkaar beter kunnen leren kennen. Wellicht ook de start van een jaarlijkse buurtbarbecue.

Woonklaar

De helft van de bewoners op de Biest heeft gekozen voor het unieke interieur concept Victor&Wonen en een keuze gemaakt uit de zes eigentijdse Woonsferen en de diverse persoonlijke Leefwijzen. Deze woningen zijn woonklaar opgeleverd met een complete keuken, badkamer, toilet, en voorzien van wand- en vloerafwerking.