Fresh Allstars naar finales NK

1 reactie

(Foto’s) De Fresh Allstars hebben zich gisteren, tijdens de ‘Grand-Slam’ van de Nederlandse B-Boy League in Den Haag, geplaatst voor de finales van het Nederlands Kampioenschap. Het evenement vond plaats tijdens Parkpop, een jaarlijks terugkerend festival met verschillende grote artiesten zoals dit jaar bijvoorbeeld de groep ‘Broederliefde’.

De Nederlandse B-Boy League is een breakdance evenement voor jongeren t/m 18 jaar. Er worden landelijk 8 voorrondes gehouden waarbij iedereen zich kan plaatsen voor de Grand Slam. De afgelopen tijd waren de teams van de Fresh Allstars erg actief op deze voorrondes. Ze wisten zich dan ook met 4 teams te plaatsen voor de Grand Slam. Op NBL heb je solo en crew battles. Bij de ‘crewbattles’ zijn de niveau’s verdeeld in categorie Beginners en Advanced.

Crew categorie B

Bij de beginners categorie deden 2 teams van de Fresh Allstars mee. Het team Fresh Allstars Kids scoorde in alle voorrondes het best en wisten zich als eerste op de ranking te plaatsen. Voor het team Fresh Allstars Juniors was het nog extra spannend. Ze stonden 8e op de ranking en verzekerde zichzelf nog maar net voor een plek bij de Grand Slam. Enkel de 8 beste teams op de ranking mogen meedoen aan een Grand Slam.

De Fresh Allstars Kids danste in de eerste ronde tegen de CypherKids uit ’s Hertogenbosch. Hier pakte ze de winst waardoor ze in de halve finale direct tegen de Heavy Hitters uit Den Haag moesten. Deze groep kwamen ze tijdens de voorrondes al vaak tegen in de finale en werd ook gezien als de gevaarlijkste tegenstander. Het ging er hard aan toe, maar uiteindelijk stemde de jury voor de FA Kids.

Tegelijkertijd danste de FA Juniors tegen de Gorinchemse groep Break Squad. Het doel van de FA Juniors was om 1 ronde door te komen gezien het hoge niveau van alle tegenstanders dit jaar. Door hun goede voorbereiding domineerde ze de eerste battle en mochten ook de Juniors door naar de halve finale. In de halve finale namen ze het op tegen de Raw Kids uit Roermond. Geen onbekende groep aangezien het ook een groep is van Dansschool Fresh, alleen komen deze jongens uit Roermond. Het was een spannende halve finale maar ook in deze battle wonnen de Juniors!

Ze konden het zelf allemaal bijna niet geloven maar het werd een uiteindelijk een Fresh finale! Uiteindelijk wonnen de Fresh Allstars Kids en gingen voor hun gevoel beide teams als winnaar naar huis.

Crew categorie A

In de A categorie deden de oudere jongens van Fresh Allstars mee genaamd Fresh Allstars 1 en Fresh Allstars 2. Fresh Allstars 1 is het team dat de laatste tijd veel in het nieuws was met onder andere de winst op het Wereldkampioenschap in Duitsland maar ook het behalen van de finale bij Holland’s Got Talent. Fresh Allstars 1 nam het in de eerst ronde op tegen Rugged Kids, de breakdance groep uit Eindhoven. Fresh Allstars 2 nam het op tegen Damn Fresh uit Alkmaar. Beide groepen wonnen de eerste ronde en moesten helaas in de halve finale tegen elkaar. Daar wist team 1 de winst te pakken.

In de finale namen ook de oudere jongens het weer op tegen de Heavy Hitters uit Den Haag en wederom wonnen ze deze battle! Uiteindelijk behaalde Fresh Allstars 2 de 3e plek.

“2x eerste, 1x tweede en 1x derde plek op het officiële Nederlands Kampioenschap breakdance t/m 18 jaar. Een super prestatie van alle onze jongens. Zelfs de kids met wat minder ervaring hebben erg goed gepresteerd. Wij zijn als dansschool erg trots op deze unieke prestatie en gaan 100% voor de winst tijdens de finale. Hoe mooi zou het zijn als we Nederlands Kampioen worden in beide categorieën. Een droom voor mij als coach waar we nu hard voor gaan werken, aldus coach Raymon Truijen”.

Een aantal jongens van Fresh Allstars deden ook mee in de 1 tegen 1 categorie. De focus lag op de crewbattles maar zelfs tijdens de solo competitie werd er goed gescoord.

Federico Caboni uit Nederweert werd 2e bij de categorie t/m 12 jaar B.
Guus Siebers uit Bergeijk werd eerste bij de categorie t/m 18 jaar A.
Mees Teunis (Eindhoven) en Sep Gahampana (Weert) plaatsten zich afgelopen weekend ook voor de finale.

De einddatum van de finale is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk in oktober of november zijn. “Namens Dansschool Fresh feliciteren wij onze jongens van harte met de goede resultaten” aldus het Fresh team.

[nggallery id=’5254′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie