Voorzitter Leergeld Weert e.o.

Algemeen Weert 4 reacties 2 min. leestijd

In de afgelopen bestuursvergadering is Mick Waulthers benoemd tot voorzitter van de stichting Leergeld Weert e.o. Hij is woonachtig in Nederweert-Eind en werkt in het onderwijs als directeur bij Gilde-opleidingen.

Mick volgt hiermee Jan van Veldhoven op die sinds de oprichting in 2011 de stichting heeft geleid. Samen met vele vrijwilligers heeft hij er voor gezorgd dat de stichting een onmisbare schakel is geworden in het armoede-beleid van de gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck.

Leergeld zorgt ervoor dat kinderen in genoemde gemeenten kunnen meedoen. Immers om financiële redenen is het voor 1 op de 10 kinderen niet mogelijk lid te worden van bijvoorbeeld een sport- of muziekverenigingen of beschikken niet over een fiets of computer ten behoeve van hun onderwijs. In 2016 zijn door Leergeld liefst 537 verschillende kinderen geholpen. Dit is een stijging van 28% t.o.v. 2015. In de eerste helft van 2017 zet de stijging zelfs nog verder door met ruim 32%. In 2016 schoot het bedrag dat aan hulpverlening is besteed door tot meer dan 1 ton, namelijk 102 duizend euro (gemiddeld bijna € 190 per kind).

Alle hulp wordt in natura verstrekt. Leergeld werkt alleen met vrijwilligers en heeft nauwelijks overheadkosten. De hulp wordt mogelijk gemaakt dankzij subsidies en donaties van zowel organisaties en particulieren in de regio.

Contact

Indien je gebruik wil maken van de mogelijkheden van Leergeld of meer informatie wenst kun je contact opnemen: [email protected] of 06-16534054. Meer informatie en het jaarverslag en verantwoording kun je ook lezen op www.leergeldweert.webklik.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
4 reacties