Donderdag 31 augustus is het eerste Roze Ouderen Café bij zorgcentrum St. Martinus in Weert. Wethouder Geert Gabriëls komt de middag openen. Ook is er een optreden van playbackgroep Joliente en een lhbt-quiz. Het Roze Ouderen Café is ontstaan uit een samenwerking tussen Land van Horne, COC Limburg en de gemeente Weert.

Zorgcentrum St. Martinus heeft sinds 2011 de ‘Roze Loper’, dit keurmerk is gebaseerd op respect voor de medemens ongeacht culturele achtergrond of seksuele geaardheid binnen zorginstellingen en thuiszorgorganisaties.

In Weert wonen veel oudere mensen waaronder ook ‘roze ouderen’. Om deze ‘roze ouderen’ gelegenheid te bieden elkaar te ontmoeten start zorgcentrum St. Martinus in samenwerking met COC Limburg en de gemeente Weert een Roze Ouderen Café.

De opening van het Roze Ouderen Café is op donderdag 31 augustus in de ontmoetingsruimte van Gasterij de Mantel in zorgcentrum St. Martinus (Vogelsbleek 1, Weert). De middag begint om 14.30 uur en duurt tot 16.00 uur.

De opening wordt verricht door Geert Gabriëls, wethouder van de gemeente Weert. Ook treedt playbackgroep Joliente op en tussendoor is er een roze lhbt-quiz.

Iedereen is van harte welkom voor deze gezellige middag met een roze randje.

4 REACTIES

 1. Ik citeer eerst:

  ……..respect voor de medemens ongeacht culturele achtergrond of seksuele geaardheid……
  …..‘roze ouderen’ gelegenheid te bieden elkaar te ontmoeten….
  ….opening van het Roze Ouderen Café……
  Ik ben zelf al stokoud. Meer dan 50 jaar getrouwd……
  Ik kom niet naar dat eerste café ! Maar ik vraag u wel, om mij niet te willen missen. Ik ben…. toch zo ouderwets “gewoon.”
  Mag dat ?

 2. Waarom is dit anno 2017 nieuws? Laat mensen mens zijn AUB.
  Ik weet het, het volgende maakt me een racist en een nazi maar dat is nu eenmaal zo.
  Het zijn vooral mensen met een niet westerse achtergrond die moeite hebben met liefde tussen mensen van het zelfde geslacht en dat is de werkelijkheid en geen ziekte. Ik gun iedereen zijn of haar geluk en dat zouden meer mensen moeten doen.

Comments are closed.