Professionele dames fietsclinic

Algemeen Evenementen Sport Uitgaan Reageer 4 min. leestijd

Op 1 september aanstaande is Weert de finishstad van de beste wielrensters ter wereld tijdens de Boels Ladies Tour. Eén van de side-events op die dag biedt enthousiaste en nieuwsgierige dames de kans om kennis te maken met de fietssport of juist tips te krijgen om verder te komen in de fietssport.

Toer- en Wielerclub Weert organiseert een fietsclinic: ride with the pro’s (exclusief voor dames) voorafgaande aan de finish van de 4e etappe van de Boels Ladies Tour. Professioneel wielrensters Veerle Goossens (Vcycling) en Jeroen Meijers (Roompot) geven de clinic en we zijn nog met een derde oud professional in gesprek. Enthousiaste maar zeker ook startende vrouwen kunnen onder begeleiding van professionals, tips en trucs krijgen. Kennismaken met de fietssport voor de één en verdieping voor de ander.

Er zal gereden worden in twee of drie damesgroepen en deelnemers krijgen na aanmelden een leuk gevulde goodiebag uitgereikt door onze professionals. De deelnemers rijden 3 tot 4 keer de slotronde van 8,5 km op het officiële parcours.

Direct aansluitend aan de clinic kunnen de deelneemsters de finish van de 4e etappe bekijken samen met onze professionele begeleiding in een VIP-paviljoen direct aan de finishlijn.
Hier kun je ook onder begeleiding van wielertrainer Jamie van Rijswijk van Wielertrainer.com plaats nemen op een vermogensfiets en kan hij je advies geven over vermogen, kracht en training. In de tussentijd kunnen de fietsen kunnen veilig worden geparkeerd en voor een dorstlesser wordt gezorgd.

Na de finish van de Boels Ladies Tour kan van dichtbij de huldiging worden bijgewoond en kan een bezoek worden gebracht aan de ploegenbussen op het Raphaëlpad. Direct aansluitend start hier het Théâtre du Velo. Met nationaal bekende gasten Marijn de Vries, Nynke de Jong, Marieke van Wanrooij en Veerle Goossens wordt een breed en voor iedereen leuk programma gemaakt. Afgewisseld met onder andere cabaret van de Weertse groep De Weerse Preij zullen humor, muziek en interviews elkaar in hoog tempo afwisselen.

Na het Théâtre du Velo starten nog een signeersessies en meet-en-greets en zal de band Chewy and the Locals de avond verzorgen voor het publiek. Uiteraard wordt daarbij gezorgd voor streekbier (Wertha) en kan het publiek gebruik maken van de cateringvoorzieningen van lokale cateraars. Een geweldig wielerprogramma van hoog niveau in de binnenstad van Weert.

Aanmelden

Interesse om deel te nemen meld je dan aan via [email protected]. Deelname aan het gehele programma is gratis er zijn wel een beperkt aantal tickets beschikbaar dus wees er snel bij.

De clinic wordt mede mogelijk gemaakt door Limburg Cycling en de gemeente Weert. Meer informatie via www.twcweert.nl of stel je vragen aan [email protected]

Programma:

13.30 uur Ontvangst deelnemers “ride with the pro’s” bij Theater de Huiskamer, Wilhelminasingel 10b te Weert

14.00 uur Start clinic vanaf de Finishlijn aan de Wilhelminasingel.
15.45 uur Einde Clinic
16.00 uur Volgen koers 4e in de VIP-paviljoen aan de Wilhelminasingel
17.00 uur Finish 4e etappe Boels Ladies Tour
17.15 uur Huldiging etappewinnaar en gele trui drager aan het Raphaëlpad
17.30 uur Start wielercafé Théâtre du Velo aan het Raphaëlpad
19.00 uur Start “Musical Night”
23.00 uur Einde

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie