Tweede editie CIAT van Rijo Stables

Op 2 en 3 september aanstaande organiseert Rijo Stables een CIAT in Weert. CIAT staat voor Concours International d’Attelage de Tradition. Het biedt bezoekers de unieke kans om authentieke rijtuigen met hun paarden van dichtbij te bewonderen.

Het (voorlopige) programma luidt als volgt:

Zaterdag 2 september

Van 10.00 uur tot 19.00 uur Open Huis bij RiJo Stables. Een unieke gelegenheid om in de menstal van da familie Rutjens te kijken. Tevens zijn er allerlei stands met leuke spullen en lekkernijen aanwezig. Om 10.30 uur vertrekken de rijtuigen vanaf de Koekoeksweg naar de stad.

Tussen 11.00 uur en 15.00 uur is er een presentatie van alle deelnemers op de terreinen aan de Koekoeksweg in Weert. De deelnemers worden hier gepresenteerd door Pam van Geloven en beoordeeld door 3 internationale juryleden. Hierbij gaat het onder andere om de algemene indruk van de aanspanning, paarden/pony’s, tuig, rijtuig, menner, grooms en passagiers. Deze presentatie biedt nieuwsgierigen de kans om de paarden van een worteltje of appeltje te voorzien, de rijtuigen van binnen te bewonderen en vragen te stellen aan de menners. Toegang is gratis!

Zondag 3 september

Van 10.00 uur tot 19.00 uur Open Huis bij Rijo Stables. Vanaf 10.00 uur leggen de deelnemers een wegtraject af van 16 km met 5 hindernissen. De tocht van authentieke rijtuigen vertrekt rond 10.00 uur in de ochtend vanaf de Koekoeksweg 7 in Weert. Het gehele traject is toegankelijk voor publiek om de combinaties in actie te aanschouwen. Op het terrein van RiJo Stables zullen zij ook nog een behendigheidsparcours afleggen. Om 17.00 zal Burgemeester Jos Heijmans de prijsuitreiking doen aan de deelnemers.

Kortom, een prachtig internationaal evenement voor jong en oud, voor ieder wat wils!

Locatie evenement: Koekoeksweg 7 in Weert.

Voor meer informatie kijk op www.rijostables.nl.