‘Balkonschutter’ weer op vrije voeten

De man die dinsdag- op woensdagnacht door een arrestatieteam uit zijn woning aan de Kleefstraat werd gehaald is weer op vrije voeten.

Dinsdagavond kreeg de politie rond 22.10 uur melding van luidde knallen die waren gehoord aan de Thornstraat. Uit onderzoek bleek dat er mogelijk van een balkon zou zijn geschoten. De omgeving werd vervolgens afgesloten en de een arrestatieteam kwam ter plaatse om de man aan te houden.

In zijn woning vond de poltie woensdag 10 wapens aangetroffen die onder de Wet Wapens en Munitie vallen waaronder enkele zogenaamde BB-guns en imitatievuurwapens. Daarnaast ontdekten de agenten in de woning een taser-apparaat en een kleine hoeveelheid soft- en hard drugs.

Voorgeleid

Vrijdag werd de verdachte voorgeleid. De rechtbank besloot vervolgens om de voorlopige hechtenis te schorsen. De verdachte kan in vrijheid zijn proces afwachten, weliswaar onder voorwaarden zo meldt het Openbaar Ministerie.