Stem op nominaties Erfgoedprijs

De nominaties van de Erfgoedprijs Weert 2017 zijn vandaag, 13 oktober, gepresenteerd tijdens de aftrap van de Maand van de Geschiedenis.

Iedereen kan tot en met woensdag 25 oktober op de nominaties stemmen via www.weert.nl/erfgoedprijs. Belangrijk hierbij is de onderbouwing. Daarmee is een theaterbon te winnen. De Erfgoedprijs en de winnaar van de theaterbon worden op vrijdag 27 oktober door wethouder Geert Gabriëls (cultuur) bekend gemaakt.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt in het brede veld van cultureel erfgoed. Dit zijn herinneringen van onze geschiedenis in allerlei vormen, zoals archief- en museumstukken, archeologische vondsten, cultuurlandschappen en monumenten. Het thema van dit jaar is ‘Mo(nu)mentje van geluk’. Wethouder Gabriëls: “Mooi om de persoonlijke verhalen te lezen in de toelichting van de nominaties. Het laat goed zien hoe waardevol cultuur en erfgoed voor ons blijft. Dat is ook precies de reden waarom wij elk jaar de Erfgoedprijs uitreiken.”

Keuze uit 12 nominaties

Er zijn twaalf nominaties waaruit u een keuze kunt maken. Op www.weert.nl/erfgoedprijs staat een toelichting per initiatief. Nominaties Erfgoedprijs:
1. Boshoverschans met St. Odakapel;
2. Broederschap Weert;
3. Dansende paard;
4. Draaiende molens in het landschap;
5. Laad- en loskraan voormalig Landbouwbelang;
6. Lichtenberg;
7. Maria met Kind van Pieter de Grebber;
8. Mariakapel Fatima Huis;
9. Monumentje voor het doodgeboren kind;
10. Poort van de Nijenborgh;
11. Sinti’s, geschiedenis van de woonwagenbewoners;
12. Verliefdenlaantje.

Het Mo(nu)mentje van geluk met de meeste stemmen wint de Erfgoedprijs. Deze winnaar wordt een jaar lang in de schijnwerpers gezet op de Facebookpagina ‘Erfgoed in Weert’ (www.facebook.com/erfgoedweert). Onder de stemmers wordt een persoon met de beste argumentatie beloond. Diegene krijgt een theaterbon. Beide winnaars worden op 27 oktober om 16.00 uur bekend gemaakt. De prijsuitreiking vindt plaats in de Jan Peeterszaal, op de tweede verdieping van het pand Wilhelminasingel 250 -252 in Weert. Dat is het gebouw van Bibliocenter, Gemeentearchief en Streekomroep Weert/WeertFM.

Meer informatie

Like de pagina www.facebook.com/erfgoedweert en blijf op de hoogte van de nieuwtjes over de monumenten in Weert. Een overzicht van de ruim 250 rijks- en gemeentelijke monumenten en 13 beschermde stads- en dorpsgebieden vind je op www.erfgoedhuisweert.nl/Monumenten-Weert.