Geld voor treinverbinding

Update 15.00u – Vandaag is het nieuwe regeerakkoord van kabinet Rutte III gepresenteerd. In het regeerakkoord staat dat het kabinet geld reserveert voor de heractivering van de spoorlijn tussen Weert en Hamont (B).

In aansluiting op de Belgische investering op de lijn Antwerpen-Hamont wordt het aansluitende traject Hamont-Weert, met cofinanciering van regionale overheden, gereactiveerd voor personentreinen. Hiervoor moet de lijn elektrificeert worden. De nieuwe regering wil ook bekijken hoe men de verbinding vanuit Eindhoven naar Duitsland kan verbeteren.

Het nieuwe kabinet wil een slim en duurzaam vervoerssysteem realiseren waarvan de delen naadloos op elkaar aansluiten. Zo willen ze Nederland mobiel en bereikbaar houden. Nu de economie weer goed draait, is een extra investering in infrastructuur nodig en mogelijk om toenemende drukte op de weg, het spoor, het water en in de lucht te verminderen, zo staat in het regeerakkoord.

Gedeputeerde Mackus van de Provincie Limburg geeft in een reactie aan blij te zijn dat de heractivering van de treinverbinding nu stappen dichterbij komt. Hij en wethouder Frans van Eersel hebben er veel tijd en energie in gestoken. En met resultaat, want in Den Haag vindt men de internationale treinverbinding nu ook belangrijk. Zo belangrijk dat het specifiek staat benoemd in het regeerakkoord.

De gemeente Weert en Provincie Limburg hebben al enige tijd geld gereserveerd om personenvervoer tussen Weert en Hamont mogelijk te maken. Nu de regering ook haar bijdrage wil doen is er groen licht om eind dit jaar subsidie Europese subsidie aan te vragen

Lees het regeerakkoord (Weert – Hamont op pagina 42) (PDF – 1,9MB)

http://iwdg.nl/2y90H0F