Reddingsbrigade haalt ABC-licentie

Plaats een reactie

De afgelopen maanden heeft het kader van de Reddingbrigade Weert onder begeleiding van de voorzitter Peter Boers hard gewerkt om de ‘Licentie zwem-ABC’ te behalen.

Het Nationaal Platform Zwembaden (NRZ) heeft deze licentie per 1 januari 2018 ingesteld als bewaking voor de kwaliteit van het diploma-zwemmen. Een vereniging of zwemschool die deze licentie niet heeft per 1 januari 2018 mag geen Zwem-ABC meer uitgeven.

ReddingsBrigade Weert is dan ook uiterst trots dat deze licentie is behaald. Tijdens de eindejaarviering van de vereniging zal de licentie officieel uitgereikt worden. Naast de Reddingsbrigade heeft ook zwembad de IJzeren Man deze licentie in bezit.

Over licentie Zwem-ABC

Vanaf 1 september 2014 kunnen zwemlesaanbieders de overstap gaan maken van de huidige ‘Erkenning’ naar het verkrijgen van een Licentie Zwem-ABC. Deze licentie geeft ouders en kinderen duidelijkheid dat de zwemlesaanbieder die in het bezit is van de Licentie Zwem-ABC handelt volgens de nieuwe kwaliteitsstandaard van de zwembranche.

Sinds jaren wordt er bij een zwembad, zwemschool of zwemvereniging waar je kunt afzwemmen voor het Zwem-ABC gecontroleerd of het afzwemmen verloopt conform de afzwemeisen. Met de invoering van de Licentie Zwem-ABC wordt een zwemlesaanbieder ook getoetst op zaken als: is er voldaan aan wet- en regelgeving, is de zwemlesgevende gescreend en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), werkt de zwemlesaanbieder volgens de Gedragscode Zwembranche, is de zwemlesgevende voldoende opgeleid, is er nagedacht over de manier van lesgeven, hebben ouders zicht op de vorderingen van de kinderen tijdens de zwemles, is er een ongevallenregistratie en een klachtenprocedure.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie