Goud en drie keer brons voor ReddingsBrigade Weert

Zaterdag 17 december vond de jaarlijkse Oudjaarswedstrijd van de ReddingsBrigade Weert in zwembad De IJzeren Man plaats.

Tijdens deze internationale wedstrijd met ploegen uit Nederland en Duitsland werden diverse onderdelen gezwommen zoals het ring- en popvervoeren, de wisselslagestafette, het popduiken en de lijnredding. Alle onderdelen werden in teams van vier personen gezwommen met daarin centraal natuurlijk de sport Zwemmend Redden.

Het meidenteam van Weert in de klasse 12 t/m 14 jaar sloot dit wedstrijdjaar af met een verdiende derde plaats. Ook de jongens in deze leeftijdsklasse mochten de bronzen medaille mee naar huis nemen.

De jongere deelnemers van Weert, in de klasse 9 t/m 11 jaar, gingen ook de strijd aan. Het jongens team in deze categorie eindigde na een mooie wedstrijd ook op de derde plaats. Het gemengde team in deze in deze leeftijdsklasse had sterke concurrenten. Na een goed gezwommen wedstrijd eindigde ze op de vierde plaats.

Het vijfde en laatste team van Weert dat zaterdag van start ging, in de klasse 7 en 8 jaar, zwom ook een goede wedstrijd. De vier meiden mochten de gouden medaille in ontvangst nemen. Daarmee was het een zeer geslaagde middag voor de jonge zwemmers.

Op zaterdag 14 januari 2023 zijn de junioren, senioren en masters aan de beurt tijdens de Nieuwjaarswedstrijd en zullen zij bepalen, wie het totaalklassement van deze beide wedstrijden gaat winnen.