Zusjes Klomp op weg naar het EK 2023

Vanaf 16 september gaan de Europese Kampioenschappen Lifesaving 2023 van start in België. De wedstrijden zullen plaatsvinden van zaterdag tot en met donderdag in Brugge/Blankenberge. Nederland zal vertegenwoordigd worden door zes dames boven de 18 jaar en zes heren.

Limburg is dit jaar de belangrijkste leverancier van talent, met vijf zwemsters en één zwemmer in de selectie. Reddingsbrigade Weert draagt ook haar steentje bij met twee zwemsters. De zussen Danique en Dyonne Klomp, die al jaren een vaste waarde zijn voor het Nederlandse team, hebben zich dit jaar opnieuw weten te kwalificeren voor het nationale team.

Ze zullen zich de komende week in België meten met de Europese top en zowel individuele als teamonderdelen aangaan met de overige deelnemers. Voor Dyonne is het een bijzondere uitdaging, want als 18-jarige zal zij voor het eerst strijden tegen de Europese seniorentop, waarmee ze een van de jongste deelneemsters is op dit kampioenschap.

Veel succes toegewenst aan de Nederlandse ploeg en vooral de Weerter topsportsters.