Nederlandse titel voor dames Reddingsbrigade Weert op onstuimig NK

Het afgelopen weekend reisde een delegatie van de Reddingsbrigade Weert af naar het open NK Ocean in Ouddorp. Acht zwemmers en zwemsters van de Weerter brigade namen het op tegen deelnemers van meer dan 13 andere brigades. Op zaterdag begonnen de wedstrijden onder druilerige en winderige omstandigheden in Ouddorp. Voor sommige leden van de Weerter vereniging was het de eerste keer dat ze meededen aan een wedstrijd in de zee, wat een hele ervaring was, zeker gezien de behoorlijke golven die werden opgestuwd door de wind.

Voor junior Tessa was het een bijzondere ervaring waarin ze haar grenzen moest verleggen, maar ze kan terugkijken op een mooie wedstrijd. Ook junior Lotte wist zich goed staande te houden in het grote deelnemersveld. Bij de jongens was het een vuurdoop voor Joe, maar ook hij kan tevreden terugkijken op zijn prestaties. Senioren Milo en Harry gingen de strijd aan met de elementen en trotseerden de golven van de Noordzee.

Voor de dames Klomp was het een succesvol weekend. Danique behaalde de Nederlandse titel op de surfrace en samen kwamen de zusjes Klomp als eerste over de finish bij het onderdeel board rescue. Ook master Timo mocht het podium betreden, hij won een mooie bronzen medaille op het onderdeel beach run.

Op de tweede dag brak de zon vroeg door, maar helaas nam de wind aanzienlijk toe, waardoor besloten moest worden dat de wedstrijden op zee niet langer konden plaatsvinden. Desondanks behaalde het dames team van Reddingsbrigade Weert de Nederlandse titel dankzij een tweede plaats op de beach sprint relay en een eerste plaats op de board rescue.

Komend weekend zullen de zwemmers en zwemsters deelnemen aan de Filcow in Oostende, een groot internationaal tweedaags Ocean evenement waar veel internationale atleten aanwezig zullen zijn. Dit evenement zal een goede graadmeter zijn voor Danique en Dyonne Klomp, die samen met het nationale team Nederland in september zullen vertegenwoordigen op de Europese Kampioenschappen Lifesaving.