Jubileumjaar zusters Birgittinessen

(Foto’s) Gisteren was er hoog bezoek in de Abdij Maria-Hart. “De zusterkes vanne Maasstraot” ontvingen de bisschop van Roermond, mgr. Frans Wiertz.

Vanwege het bereiken van zijn 75-jarige leeftijd legt bisschop Wiertz aanstaande zaterdag zijn bisschoppelijke taken neer. Eén van zijn laatste officiële handelingen van de Roermondse bisschop was om bij de Weerter zusters Birgittinessen het jubileumjaar “175 jaar Birgittinessen in Weert” te openen. Dat deed de bisschop na de H. Mis door de jubileumtaart aan te snijden. Hij bedankte de zusters voor de vele goede werken die zij in Weert verrichtte en nog steeds verrichten.

Het jubileumjaar is nu officieel gestart. De vrienden van de zusters Birgittinessen zijn drukdoende met de kerststal. De grote sacramentsprocessie op 31 mei 2018 zal door het jubileum een feestelijk tintje krijgen.
Hoogtepunt van het jubileumjaar is zaterdagmiddag 21 juli 2018. Dan vieren de zusters Birgittinessen samen met de Weerter gemeenschap en bekenden dat ze al sinds 1843 in Weert zijn. Daarvoor is iedereen nu al uitgenodigd.

Meer info: www.birgittinessen.nl
[nggallery id=’5820′]