Na het succes van de eerste ‘Vinyl-Luister-Spot’ vindt op zondag 3 december in Theater de Huiskamer de tweede editie plaats.

Vinyl-Luister-Spot is een initiatief Jos de Graaff, Peter Vleeshouwers en Ger Renkens, drie liefhebbers en verzamelaars van Vinyl en vintage apparatuur. In ‘Vinyl –luister-Spot’ worden platenliefhebbers uitgenodigd om iets over hun favoriete LP ( of single) te vertellen en een of meer tracks te laten horen. Er is vooral ook ruimte voor het persoonlijke verhaal achter de plaat. De gekozen platen worden afgedraaid op ‘vintage apparatuur’.

Gasten 2 e editie

Op zondag 3 december zijn de volgende muziekliefhebbers te gast: Paul Sterk (wethouder van de gemeente Weert, schrijver/dichter/huiscolumnist Bospop/ gezondheidswetenschapper), Igor Ronckers, (leerkracht basisonderwijs, presentator en samensteller radioprogramma ‘De scherpe rand’ op WeertFM en op IndieXL), Kelly Hartholt, (landschapsarchitect), Sjra Schuman (platenverzamelaar, vooral jaren ’50 en ’60)) en Peter Vleeshouwers ( inside sales, marketing bij IT bedrijf; mede initiatiefnemer Vinyl-Luister-Spot).

De organisatie is verheugd over het feit dat er ook steeds meer jeugdige vinylliefhebbers zich aanmelden voor Vinyl-Luister-Spot. Uiteraard is iedereen welkom om ook "zonder" plaat in gezellige huiskamersfeer opnieuw de geschiedenis van de grammofoonplaat mee te maken. De presentatie is in handen van Jan Leenders.

Het theatercafé gaat om 13.00 uur open. Om 14.00 uur stipt start het programma. Om ca. 16.30 uur is er nog een gezellige nazit. De toegang is gratis! De volgende drie bijeenkomsten zijn op de zondagen: 7 januari 2018 – 18 februari en 11 maart 2018.

Genres

Het ligt in de bedoeling dat tijdens elke bijeenkomst een programma wordt gepresenteerd rond muziek op vinyl uit de jaren ‘60-‘70- ’80 en ‘90. Alle genres (rock en roll, pop, rock, soul, blues en jazz) kunnen aan bod komen.

Interesse?

Platenliefhebbers die mee willen werken aan de volgende edities kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op www.theaterdehuiskamer.nl. of via een mail naar Jos de Graaff: [email protected] Inmiddels is er ook een Facebook-pagina aangemaakt met de nodige informatie: https://www.facebook.com/VinylLuisterSpot/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA