Voor 2018 zoekt de gemeente Weert een nieuwe ‘Gast van de burgemeester’. Dit is een jongere die in de gemeente Weert woont en het leuk vindt om met de burgemeester op te trekken. Burgemeester Jos Heijmans is enthousiast dat dit initiatief volgend jaar wederom een vervolg krijgt: “Ik vind het belangrijk om jongeren te betrekken bij het besturen van onze mooie stad. Door samen op te trekken bekijk je de wereld eens met een andere bril. Heel leerzaam, voor beide partijen.”

Het project ‘Gast van de burgemeester’ is in 2008 gestart. Dit jaar waren Dikra Tajjiou en Bram Wicherink samen ‘gast van de burgemeester’. Voor volgend jaar zoekt de gemeente een nieuwe kandidaat. Deze jongere wordt actief bij het burgemeesterschap betrokken. Daarmee wil de gemeente jongerenparticipatie stimuleren.

Wat doet de gast van de burgemeester?

De jongere bezoekt samen met de burgemeester officiële bijeenkomsten en activiteiten uit zijn agenda. Het gaat om een benoeming van een jaar, daarna neemt een volgende jongere de rol van gast over. Zowel de burgemeester als de jongere leren in die tijd veel van elkaar. Antwoorden op vragen zoals: “Hoe denken jongeren over veiligheid?” en “Welke moeilijke keuzes moet een gemeentebestuur soms maken”, zorgen ervoor dat men wederzijds anders naar elkaar leert kijken. Het project gast van de burgemeester vormt voor jongeren een unieke kans om van dichtbij een kijkje te nemen in de wereld van bestuur en politiek.

Geïnteresseerd?

Is dit iets voor jou? Neem dan vóór 11 december 2017 contact op met Monique Hulsbosch via tel. (0495) 57 54 38 of e-mail: [email protected]

2 REACTIES

Comments are closed.