Van Mossel Automotive Groep, die ook diverse vestigingen in Weert heeft, is maandag geconfronteerd met een e-mail van een anonieme verzender die bij diverse stakeholders van de groep, zoals banken, accountant en belastingdienst, een aantal vermeende misstanden aan de kaak stelt. Van Mossel Automotive Groep heeft de aantijgingen direct en zonder enig voorbehoud ontkracht.

Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Automotive Groep: “Wij merken helaas dat hoge bomen veel wind vangen. Kennelijk gunt niet iedereen ons het succes. Wie de anonieme verzender is die op deze manier wraak probeert te nemen op Van Mossel Automotive Groep, weet ik niet. Mijn eerste gedachte is dat het een ex-medewerker is die niet zijn zin heeft gekregen. Maar het kan net zo goed iemand zijn die nog iets van ons gedaan wil krijgen. Wij hebben inmiddels Fox-IT, een gerenommeerde partij op dit gebied, ingeschakeld om te achterhalen wie probeert ons bedrijf (en daarmee onze medewerkers en iedereen die bij ons betrokken is) op deze manier te beschadigen.”

Van Mossel Automotive Groep weerspreekt de vermeende misstanden krachtig. Eric Berkhof: “De aantijgingen van de anonieme verzender kunnen stuk voor stuk eenvoudig worden ontkracht. En dat heb ik inmiddels ook gedaan naar onze belangrijke stakeholders. Daarbij heb ik ook zelf stakeholders die (nog) niet waren benaderd persoonlijk geïnformeerd. Ik heb niets maar dan ook niets te verbergen. Maar ik ben wel diep geraakt door de wijze waarop iemand mijn bedrijf moedwillig probeert te beschadigen.”

Reacties op Digitale wraakactie bij Van Mossel

 • Mike

  Sinds dat ford naar de van mossel groep is gegaan is het daar als klant om te janken
  Service dat kennen ze daar niet meer…

 • Henk

  Jij bent nu eerste verdachte haha

 • Mike

  Haha .

 • Joost Bosseve

  Ik heb begrepen dat de klokkenluider goed op de hoogte is (of was?) en dat het gaat om schaduwboekhoudingen, gerommel met BTW en onduidelijke financiële transacties.
  Doordat Van Mossel zelf naar buiten treedt zal de publiciteit alleen maar toenemen en of dat nu zo slim is..

 • Dick Laenen

  Waar rook is, is meestal ook vuur…

 • Roel Mulder

  Inderdaad. Tijd voor een onderzoek?

 • Roel Mulder

  Dat wordt een dikke naheffingstoeslag dan? Van de fiod